RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal fjerne Norges første plattformer

Oslo (NTB): Selskapet Heerema Marine Contractors (HMC) har fått i oppdrag å demontere og fjerne flere plattformer på Norges første produserende oljefelt, Ekofisk.

Det er teknologiselskapet AGR Groups datterselskap AGR Subsea som har inngått en femårig avtale med den nederlandske installasjon-, tungløft- og subseaaktøren Heerema Marine Contractors (HMC).

AGR Subsea skal være med og fjerne installasjoner på Ekofisk-feltet, der oljeeventyret for alvor startet i 1971, skriver Finansavisen.

AGR Subseas første oppdrag blir å klargjøre flere plattformer for fjerning, mens HMC tar seg av resten av arbeidet.

HMC er blant verdens ledende aktører på opprydding av utrangerte oljeinstallasjoner. Selskapene har ikke opplyst om verdien på avtalen.

Plattformene ble plassert på 70-75 meters dyp, men oljeproduksjonen har gjort at havbunnen har falt om lag 10 meter. Oljeforekomstene på Ekofisk ble oppdaget av Phillips Petroleum og produksjonen på feltet startet for 38 år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere