RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal granske alle tildelinger i 2011

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Enstemmig kontrollkomité vil granske regjeringen.

Oslo (NTB): Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har enstemmig vedtatt at alle departementer skal gjennomgå alle tildelinger i 2011.

Vedtaket begrunnes med at komiteen og Stortinget må ha visshet for at det ikke er mer rot i andre departementer etter avsløringene av uregelmessigheter i Barne- og likestillingsdepartementet.

- Lysbakken-saken har svekket tilliten til tilskuddsordningen, og det er viktig for oss å nå undersøke praksisen i andre departementer, sier komiteens leder Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Han understreker at de i første omgang kun vil se på tildelingene i 2011.

- Dette vil gi en pekepinn på hvert enkelt departements tildelinger. Dersom det er nødvendig setter vi i gang undersøkelser for tildelinger lenger tilbake i tid, opplyser han.

Arbeiderpartiets Martin Kolberg understreker at det ikke er noen grunn til å tro at andre departementer har dårlige rutiner rundt tilskuddsordningen.

- Det viktige for oss nå er å styrke tilliten, sier han til NTB.

Brevet fra kontrollkomiteen går ut til departementene neste uke.

- Det kunne være fristende å undersøke 10 år tilbake, slik at også departementene under opposisjonens regjeringstid blir undersøkt, men dette vil være altfor omfattende, sier Hallgeir Langeland (SV) til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere