*Nettavisen* Nyheter.

Skal granske lydbånd etter at 34-åring døde

Foto: Per Stokkebryn/Romerikes Blad

Holger Gustavsen hevder han ble ignorert av politet da han meldte venninne savnet. Politet sier at han aldri ringte.

06.01.11 14:55

Nå vil også politiet i Hedmark granske lydbåndene for å finne ut om de ble oppringt om nødssituasjonen slik vennen til den avdøde kvinnen hevder.

En tilsvarende gransking er foretatt av politiet på Romerike etter at Holger Gustavsen, en god venn av den døde 34-åringen, hevder han ringte til politiet og ba om hjelp til å finne henne natt til 1. januar, skriver Romerikes Blad.

Det skal ha skjedd etter at hun selv skal ha ringt Gustavsen og fortalt at hun ikke visste hvor hun var, og at hun var i ferd med å fryse i hjel.

Politiet på Romerike har hørt gjennom alle samtalene til politidistriktet natt til 1. nyttårsdag. Konklusjonen er at Holger Gustavsen aldri har ringt til dem.

– Det er 100 prosent sikkert. Vi har hørt igjennom alle samtaler til sentralbord, på 02800 og nødnummeret, sier politioverbetjent Per Martin Ødegård i Romerike politidistrikt.

Hedmark sjekker samtaler
I går skrev Romerikes Blad at telefonsamtalen fra Gustavsen til politiet skjedde ved Skarnes, og at den i så fall kobles til operasjonssentralen på Hamar.

Hedmark politidistrikt ønsket ikke å sjekke lydbåndene tilknyttet operasjonssentralen i distriktet før de eventuelt fikk et formelt grunnlag for det. Det grunnlaget er nå på plass.

Tor Magne Kalland, leder for Felles operativ enhet i Hedmark politidistrikt, opplyser at Hedmark politidistrikt på selvstendig initiativ har kontaktet nabodistriktet for å få klarhet i saken. Hedmark politidistrikt mener de nå har det formelle grunnlaget de trenger for å undersøke saken nærmere.

– Vi vil gå gjennom alle innkomne telefonsamtaler til operasjonssentralen i Hedmark politidistrikt i det aktuelle tidsrom, natt til 1. januar, sier Kalland.

Svaret på om Gustavsen faktisk ringte politiet vil trolig komme i løpet av torsdagen.

– En slik gjennomgang tar litt tid. Derfor vil svaret tidligst være klart torsdag, sier Kalland.

– Ingen grunn til å lyve
Holger Gustavsen har i RB – to dager på rad – hardnakket hevdet at han ble ignorert da han natt til 1. nyttårsdag ba politiet om hjelp til å finne sin forfrosne venninne.

– Jeg har ingen grunn til å lyve om dette. Og jeg vet at jeg har ringt, sier han, etter å ha blitt fortalt at politiet på Romerike ikke har mottatt hans samtale.

Tirsdag har Gustavsen forklart seg for politiet på Årnes.

Samtidig har han bedt sitt eget telefonselskap – NetCom om å få en spesifisert utskrift fra for å kunne dokumentere påstanden om at han faktisk har ringt politiet. Den utskriften er han blitt lovet en av de nærmeste dagene.

– Hadde vært alvorlig
Politioverbetjent Ødegård mener det er viktig å komme i bunns i saken. Derfor satte Romerike politidistrikt inn ressurser for å undersøke om de hadde gjort en feil.

– Hvis vi hadde fått en slik henvendelse og ikke gjort noe med det, hadde det vært veldig alvorlig, sier han.

Den stedfortredende lederen av Fellesoperativ seksjon ved Lillestrøm politistasjon forteller at det heller ikke er andre som har ringt og antydet at den 34 år gamle kvinnen var savnet og burde letes etter.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.