RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal ha kneblet barna med gaffateip

Sist oppdatert:
I over fem år skal de mindreårige barna ha blitt mishandlet hjemme.

Statsadvokaten Arnfinn Hval har hentet fram noen av de strengeste straffebestemmelsene når det gjelder vold mot barn i familien, skriver Gjengangeren.

Årsaken er at han mener at det snart 40-årige hortensparet har gått langt over streken når det gjelder tukt og oppdragelse av sine mindreårige barn.

Mer enn fem år
At dette har pågått i mer enn fem år er ifølge statsadvokaten straffeskjerpende. Derfor har han tiltalt ekteparet etter straffelovens paragraf 219, på folkemunne ofte kalt «familievold som en del av et terrorregime».

Begge foreldrene er tiltalt etter den samme straffebestemmelsen, men tiltalen etterlater ingen tvil om at det er moren som har vært den mest aggressive og voldelige av foreldrene.

Teipet fast til trappa
Hun blir pekt ut som gjerningsperson da de to barna skal ha blitt teipet sammen og fast til trappa med såkalt gaffateip, og det var moren som med den samme teipen stoppet alle skrik og protester fra de små.

Det er også hun, ifølge tiltalen, som rett før jul i fjor skal ha slått datteren sin flere ganger i hodet - og som en gang skal ha slått jenta på låret med et belte - og som en gang dro jenteungen etter beinet nedover i trappa.

Dro barnet i øret
Faren på sin side - fortsatt ifølge politietterforskningen og tiltalen - deler ansvaret for at barna skal ha blitt slått med hånden på rumpa og at de ved flere anledninger ble tatt hardt i armene.

Det er også faren som ved flere anledninger skal ha kastet jenta ned i senga hennes eller i sofaen i stua, og som ved en avkledning dro minstemannen i øret.

- Tiltalen stemmer ikke
- Tiltalen fra statsadvokaten stemmer ikke med virkeligheten. Det har vært et nytt dommeravhør nå hvor påstandene er avkreftet. Jenta har forklart at moren ikke kneblet eller bandt dem med gaffateip, sier morens forsvarer i rettssaken, advokat Nils Petter Johansen til Gjengangeren.

- Nytt dommeravhør nå, etter at tiltalen ble utferdiget allerede i juni i år. Er det snakk om feil i saksgangen, Johansen?

- Det har vært problemer rundt avviklingen av dommeravhørene. Det er det jeg kan si nå. Det, og det faktum at vi har å gjøre med en familie som har problemer med sine barn, sier advokat Johansen på vegne av sin klient, moren.

Farens forsvarer, advokat Ole Tom Røed, ønsker ikke å kommentere saken nå.

Krever erstatning
Bistandsadvokat Tone Haugen, som skal ivareta de mindreåriges interesser og være deres talerør de tre dagene som rettssaken skal være, vil heller ikke kommentere saken nå.

Det eneste hun vil si nå, er at hun krever erstatning og oppreisning fra foreldrene for de to barna.

For begge er malen «etter rettens skjønn», men i et prosesskriv til retten har advokat Haugen antydet 25.000 kroner fra moren og 10.000 fra faren til jenta, mens den fire år yngre gutten bør tilgodeses med henholdsvis 15.000 og 5.000 kroner fra sin mor og sin far.

Nordre Vestfold tingrett har satt av tre fulle dager rett over nyttår til behandling av denne saken. Tingrettsdommer Per-Roar Berntsen skal administrere rettssaken hvor politiadvokat Rina Stokke skal være påtalemyndighet.

I tillegg til avspilling og videoframvisning av dommeravhør av barna har påtalemyndigheten varslet fem vitner.

Hva forsvarerne kommer med er ikke kjent.

Les flere saker i Gjengangeren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere