*Nettavisen* Nyheter.

Skal ha lurt gutter til websex

Foto: Shutterstock (Shutterstock)

En mann i 30-årene utga seg ifølge politiet for å være en 15 år gammel jente da han lokket gutter til å posere foran webkamera.

02.07.10 11:42

Salten politidistrikt er nå ferdig med etterforskningen av straffesaken mot en bodømann i 30-årene som i november ble pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot en rekke gutter mellom 7 og 16 år.

Onsdag ble saken sendt over fra Salten politidistrikt til statsadvokaten i Nordland. Statsadvokaten innstiller overfor Riksadvokaten, som avgjør tiltalespørsmålet.

Den foreløpige siktelsen har omfattet fysiske, seksuelle overgrep mot barn under ti år og mot barn under 14 år. I tillegg mener politi at mannen har gitt seg ut for å være en 15 år gammel jente på internett og at han på denne måten har fått gutter til å utføre seksuelle handlinger foran webkamera.

Om tiltalen fra Riksadvokaten vil inneholde noen av disse momentene er ennå ikke klart.

Politiet i Salten mener at flere unge gutter har vært utsatt for overgrep via webkamera, men har ikke klart å identifisere alle disse.

- Bakgrunnen for det er hovedsakelig reglene for datalagring, som har gjort denne delen av etterforskningen vanskelig, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt ifølge en pressemelding.

Handlingene politiet mener mannen har begått har strafferammer på mellom ett og 21 års fengsel.

Bodømannen ble pågrepet 9. november i fjor og sitter fortsatt i varetekt. Rettssaken i Salten tingrett er berammet til oktober, og det er satt av tre uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.