Under terrorangrepene i Paris 13. november 2015 skal det også ha funnet sted torturhandlinger og lemlestelser som franske myndigheter skal ha forsøkt å holde skjult inne i konsertlokalet Bataclan. Det skriver Washington Times.

NB! Nettavisen advarer mot sterke beskrivelser i saken.

Klokken 21.40 fredag 13. november 2015 stormet tre IS-terrorister konserthallen Bataclan, som var fullsatt i forbindelse med en rockekonsert.

Terroristene tok seg inn i Bataclan omkring 30-45 minutter etter at gruppen Eagles of Death Metal hadde gått på scenen, og begynte å skyte rundt seg.

Klokken 22.15 tok tungt bevæpnede politistyrker seg inn i konserthallen, og det oppsto en gisselsituasjon. To av angriperne sprengte seg selv i luften mens den tredje ble skutt av politiet. Angrepet regnes som over klokken 00.18 lørdag 14. november.

Nye opplysninger

Ifølge en rapport skal IS-terroristene - i tillegg til å ha drept 89 mennesker inne i Bataclan - også stukket ut øynene og skåret opp genitaliene på noen av ofrene, i løpet av tiden terroren pågikk. Dette kommer frem av et vitneutsagn fra en av etterforskerne i rapporten.

Les også: Terroren i Paris - dette har skjedd

New York Post, som også refererer til den oversatte franske rapporten, skriver at noen av ofrene i andre etasje inne i konsertlokalet hadde blitt halshugget, sløyet og på andre måter lemlestet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Georges Fenech i granskningskommisjonen klagde til kommisjonen om at detaljer rundt lemlestingen har blitt holdt unna både familie og pressen, ifølge New York Post.

Fenech sier at han også hørte om en spesielt grusom hendelse som hadde funnet sted inne i konsertlokalet. Faren til et av ofrene skal ha fortalt ham at sønnen hans hadde blitt buksprettet og kastrert, og funnet med testiklene i munnen.

- De hadde kuttet av testiklene hans, sa Fenech i sitt vitnesbyrd.

Les også: Derfor bruker IS grusomme drapsvideoer i sin propaganda

- Finnes ikke bevis

Franske polititjenestemenn som vitnet for etterforskerne insisterte imidlertid på at det ikke var noe bevis for at skadene på ofrene ble forårsaket av noe annet enn skudd og granatsplinter.

Påstandene om tortur dukket først opp i mars i år, i løpet av 200 timer med vitnemål for granskningskommisjonen i den franske nasjonalforsamlingen.

Fenech sier at likene ikke har blitt vist til familiene fordi de har blitt så kraftig lemlestet.

«Det er folk som er halshugget, oppsvulmede og buksprettet. Det er tegn på seksuelle handlinger utført mot kvinner og avkutting av genitalier. Og hvis jeg ikke tar feil, har øynene på noen blitt fjernet», sier et vitne i rapporten.

Vitnet skal selv ikke ha sett lemlestingen, men forteller at han ble informert om hva som hadde skjedd av en annen etterforsker, som var svært rystet over det han hadde sett i andreetasje i konserthallen, skriver Daily Mail.

Les også: - Jenter siktet for å ha planlagt nytt Paris-angrep

Og denne: Tysk politi tror navnelister over IS-krigere er ekte