RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal hente penger til Kværner-skipene

Sist oppdatert:
Etter gårdagens jubelscener ved Kværner Philadelphia skal det nå hentes inn penger til å finansiere det store skipsordrene til verftet
Kværner har vært tilbakeholdne i forhold til å legge frem planene for sitt nye skipseiende selskap American Shipping Corp, men det har lenge vært klart at eksterne investorer skal inn på eiersiden, noe Kjell Inge Røkke også bekreftet i Philadelphia i går.
Dette arbeidet skal ifølge MarineMoney ha blitt gitt til meglerhusene DnB Nor Markets og Enskidla Securities. Det skal i første omgang være snakk om å hente inn penger til å finansiere de første skipene i nybyggingsprogrammet på 10 produkttankskip som skal leies ut til tankkonsernet Overseas Shipholding.

Prislappen på skipene ligger på 1 milliard dollar. Det inkluderer OSGs opsjon på ytterligere to skip.

MarineMoney forventer at i tillegg til egnekapitalen til det nye konsernet, så vil Cat Finacials stille med byggefinansiering slik de også har gjort for containerskipene som nå er ferd med å bli levert fra Kværner Philly. De resterende skipene forventes lånefinansiert mot leasingkontraktene med OSG.

I tillegg til å eie skipene skal selve verftet også legges inn i American Shipping.

Etter opp finansieringen og løsning av visse skattemessige forhold i Kværner ASA er planen å dele ut de restrende aksjene i American Shipping til Kværners aksjonærer.

Alle skipene vil være bygget og driftet under de såkalte Jones Act-reglene, som regulerer innenriksfarten på amerikanske havner. Reglene stipulerer blant annet at skipene skal være amerikansk bygd og under amerikanske kontroll.

Skipene vil ha en prislapp på omkring 80 millioner dollar, og OSG forventes å måtte betale en bareboatrate på omkring 60.000 dollar dagen pr. skip. Det første tankskipet skal leveres ved inngangen til 2007 og det siste i midten av 2010. Skipene vil gå på 5 til 7 år lange kontrakter til OSG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere