RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal kjøre rekordraskt for barn

Sist oppdatert:
På mandag skal Nicholas Roberts sette verdensrekord på motorsykkel til Nordkapp - for barna.

(Womanweb.no): Nicholas Roberts har satt verdensrekorder tidligere også. I april i fjor kjørte han til Nordkapp, og la 5 800 kilometer bak seg på ti dager med en såkalt ATV (firehjuling). Dermed satte han verdensrekord både i avlagt distanse i løpet av 24 timer og for den komplette distansen.

Les mer om den turen her

¿og her

Juni samme år var han sponset med en Yamaha XT660R da han kjørte fra Trelleborg i Sverige fra Lillehammer og tilbake til Oslo på 18 timer – en strekning på over 1500 kilometer. I August, 2005 slo han sin egen motorsykkelrekord i Barcelona.

-Jeg kjørte 7 500 kilometer på ni dager, og greide 1 880 kilometer på 24 timer da jeg kjørte den fantastiske Yamaha TDM900, forteller briten som har bodd i Norge de siste årene.

Alle turene hans blir gjort til inntekt for veldedige formål, og han har blant annet støttet epilepsisaken ved flere anledninger.

-Det er 40.000 mennesker i Norge som har epilepsi, men man hører så lite om dem, og få vet at mange dør hvert år på grunn av epilepsi, fortalte Roberts til Agderposten om motivasjonen sin i fjor. Blant annet døde broren til Roberts for fem år siden av hjerteinfarkt som følge av epilepsi.

På mandag, 3. juli, legger han ut på veien fra Grand hotell i Oslo til Nordkapp. Til inntekt for barneavdelingen ved Rikshospitalet skal han forsøke å kjøre seg til enda en 24-timersrekord ved å kjøre 2000 kilometer det første døgnet. Det hele foregår på offentlige veier, og dermed også innen fartsgrensene.

Les også:

Hør sommerlige toner

Test: Positiv?

Woman-klubb!

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere