RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal komme til bunns i politiets arbeid

Foto: Per Stokkebryn/Romerikes Blad
Sist oppdatert:
Spesialenheten har startet etterforskning av politiet etter av kvinne ble funnet død i snøen 1. nyttårsdag.

Politiets håndtering av Holger Gustavsens nødanrop natt til 1. nyttårsdag skal nå under lupen hos Spesialenheten for politisaker, melder Romerikes Blad.

Leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling på Øst-Norge, Liv Øien, forteller at det er naturlig at de etterforsker en sak med et slikt tragisk utfall.

– Vi vil gå igjennom saken og avhøre de involverte for å komme til bunns i om politiet iverksatte tilstrekkelige tiltak ut fra den informasjonen de fikk, sier Øien til rb.no.

Funnet død i snøen
Ved 13-tida 1. nyttårsdag ble 34 år gamle Lill Ann Stepien funnet omkommet i snøen ved et boligfelt på Årnes. Den foreløpige obduksjonsrapporten forteller at hun trolig frøs ihjel.

Stepiens venn, Holger Gustavsen, fortalte i Romerikes Blad at han ble ignorert av politiet, da han natt til 1. nyttårsdag, ringte og ba om hjelp til å lete etter venninnen.

– Jeg forklarte at det var en jente som hadde sendt meg en nødmelding om at hun holdt på å fryse i hjel. Jeg ba om hjelp til å lete, men politiet sa de hadde andre ting å gjøre, sa Gustavsen.

Spesialenheten for politisaker sa før helgen at de skulle høre gjennom lydloggen og vurdere annet materiell fra politiet før de bestemte seg for om de skulle etterforske saken.

Etter å ha hørt igjennom lydloggen – som de fikk fredag – ønsker ikke Spesialenheten å si hva det er i den, som gjør at de har iverksatt etterforskning.

– Jeg kan ikke gå inn på hvorfor vi har startet etterforskning, men det jeg kan si er at terskelen for etterforskning i en slik sak er lav, sier Øien.

Familien reagerer
Etter at det ble kjent at politiet i Hedmark hadde mottat en samtale fra Holger Gustavsen valgte familien til den avdøde å uttale seg via Romerikes Blad:

«Familien ønsker ikke å delta aktivt i media på det nåværende tidspunkt, da vi ønsker ro i tiden fram til bisettelsen. Vi følger saken nøye, og opplysningene om at politiet skal ha ignorert en anmodning om hjelp setter selvfølgelig sterke følelser i sving. Vi er glade for at det fra pressens side følges opp for å få klarhet i om dette er en alvorlig systemsvikt eller annet som kan forbedres slik at noe lignende ikke skjer igjen. Uansett endrer det ikke på det faktum at denne saken fikk et tragisk utfall.».

Preger operatøren
Etter at politiet i Hedmark hadde gått igjennom sin egen lydlogg – flere dager etter Holger Gustavsens nødhjelp-påstand i RB – uttalte leder for fellesoperativ enhet i politidistriktet, Tor Magne Kalland at hendelsen preger operatøren som mottok samtalen.

Han vil heller ikke uttale seg om innholdet i samtalen, foruten dette:

– Det framgår som rimelig klart ut fra samtalen at operatøren ikke oppfattet det slik at kvinnen befant seg i en potensiell, livstruende nødsituasjon ut fra meldingsinnholdet.

– Er det fordi innringeren ikke forklarer situasjonen godt nok, eller er det andre ting?

– Det kan være flere grunner til at operatøren ikke har forstått dette.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere