RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal lage lynraske mobiler

Hva tenker du om overføringshastigheter 155 ganger raskere enn Super-3G?

Sony har nå gått sammen med en lang rekke av forbrukerelektronikkbransjens aller viktigste aktører, som blant annet Canon, Hitachi, Panasonic, Nikon, Pioneer, Samsung og Toshiba for å utvikle den nye overføringsteknologien TransferJet, som blir en såkalt NFC-løsning (Near field communication) som skal kunne gi ekstreme trådløse overføringshastigheter mellom mobiltelefoner og andre dingser.

I dag er RFID den mest kjente formen for NCF.

Satser på høye hastigheter
Ifølge pressemelding fra den nye gruppen skal en kunne overføre data mellom to mobiltelefoner, eller kanskje et kamera og TV, på teoretisk 560 Mbps – men i praksis rundt 375 Mbps. Til sammenligning har de vanligste trådløse nettverkene vi benytter i dag en teoretisk overføringshastighet på 54 Mbps, Super3G-nettet har 3,6 Mbps – og Bluetooth har 1-2 Mbps.

Men TransferJet skal på ingen måte bli noen konkurrent til noen av disse teknologiene. Tanken er nemlig at overføringen ikke skal kunne skje på avstander over tre centimeter. Dette er ifølge gruppen for å minimere risikoen for tapping av data.

Poenget er at du enkelt skal kunne dele data med vennene dine, eller overføre informasjon enkelt mellom forskjellige typer enheter.

Enkelt oppsett
Ifølge gruppen skal det ikke være noe behov for neo avansert oppsett av enhetene for å få de til å snakke sammen, slik du har på for eksempel Bluetooth. Det skal likevel være mulig å sette opp begrensninger slik at data ikke skal kunne overføres ved et uhell.

Når teknologien faktisk vil dukke opp er høyst usikkert.

Mer om prosjektet kan du lese her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere