Gå til sidens hovedinnhold

Skal levere kvalitet

Alle tjenestesteder i Bydel Østensjø er rammet av overtidsnekten og vikarstoppen, men det er kun barnehagene som har fått egne retningslinjer for dette.

Østensjø: Vi er avhengige av at alle i bydelen strekker seg ekstra og forventer at de takler et visst fravær, sier barnehage- og kultursjef Tommy Grotterød i bydel Østensjø. Han mener videre at overtidsnekten og vikarstoppen er forsvarlig og at barnehagene skal ha tilstrekkelig bemanning til tross for dette.

Det må gjøres en risikovurdering i henhold til forsvarlig drift, i de tilfeller barnehagene er i tvil skal de ta kontakt med avdelingssjefen, forteller Grotterød.

Bydelen er pålagt av Oslo kommune å styre mot balanse i regnskapet. Overtidsnekten og vikarstoppen i Bydel Østensjø gjelder alle tjenestesteder, men det er kun barnehagene som har etterspurt egen retningslinjer i saken.

Innsparingstiltakene er ikke absolutte, og det kan gis dispensasjon til vikarbruk og overtid dersom det er helt nødvendig, forklarer Grotterød som ikke mener tiltakene skal gå ut over barnas sikkerhet.

Vi forutsetter at barnehagene finner smidige løsninger. Vi skal levere den kvaliteten som kreves av barnehagetilbud, forsikrer Tommy Grotterød.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis