Gå til sidens hovedinnhold

Skal løfte Stovner til nye høyder

Planleggingen av Linjeparken er i sluttfasen. I januar stikkes trolig spaden i jorda og den etterlengtede parken blir virkelighet.

STOVNER: Bymiljøetaten, som er byggherre, jobber i disse dager med å ferdigstille anbudsdokumentene for den kommende Linjeparken mellom Fossumveien og Stovner senter.

Dette er den siste av de fire bydelsparkene som er kommet til i forbindelse med Groruddalssatsingen. De andre parkene ligger på Grorud, Furuset og Økernbråten.

Planleggingen og forarbeidet til parken har pågått i mange år og nå ser det ut til at parken endelig materialiserer seg.

– Vi vet ikke helt eksakt oppstart før entreprenøren er på plass, men planen er oppstart i januar 2015, forteller Christer Karlsson som sammen med Ingunn Bårdseng Haug er prosjektledere for henholdsvis parken og trafikkplanen for området.

Les også:Stovner senter blir enda større

Spleiselag

Byggingen av parken og veisystemet vil foregå i etapper og vil ferdigstilles sent i 2016.

– Det blir ikke bygging over alt hele tiden, men vi tar det i etapper. Vi begynner med veisystemet og avslutter med parken, sier Karlsson.

Parken og veisystemet finansieres i et spleiselag med utgangspunkt i Groruddalssatsingen. Husbanken og Oslo kommune er også med på laget.

Les også: En felles møteplass for store og små

Volleyball og petanque

Parken skal bli en møteplass for de fleste aldersgrupper, men det skal ikke bygges lekeplass for de minste i parken.

– Det er ikke hensiktsmessig med tanke på trafikken i området, sier Karlsson.

Parken skal fungere som et avlastingsområde for elevene ved Stovner videregående skole og beboere i området.

– Elever og beboere i området, særlig de eldre, har spilt inn hva de ser for seg og trenger i parken, sier Karlsson.

Derfor vektlegges gode oppholds- og sitteplasser og aktiviteter for ulike aldersgrupper som volleyballbane, petanquebane, scene og ulike treningsapparater.

– Vi har hatt flere runder med lokalbefolkningen og fått god hjelp fra Bydel Stovner, de kjenner nærmiljøet godt og vet hva det er behov for, sier Karlsson.

Les også: Håper at ny skatehall er klar til 2017

Oppgraderingen av veisystemet og byggingen av parken vil bety et betydelig løft for området som i dag betegnes som uryddig og preget av asfalt.

– Vi får en opprydding av veisystemet foran senteret og i Fossumveien, dette kommer til å bli veldig mye bedre enn situasjonen er i dag, sier Christer Karlsson.

Oppgraderer senteret

Stovner senter setter samtidig i gang en større oppgradering med påbygging av ca. 3.500 kvadratmeter og bygging av ny fasade og torg mot Linjeparken. Her er målet å åpne senteret mot omgivelsene og gi plass til serveringssteder og andre aktiviteter.

Også atkomsten til parkeringshuset vil endres til å ligge på hjørnet av Karls Fossums vei og Stovner senter. En ny rundkjøring i Fossumveien vil forenkle atkomsten til bussterminalen.

Andre saker fra mediehuset dittOslo:

Bo og dra på skattejakt i denne villaen

Helseradio på tre språk

Knivstakk for å hevne død kjæreste