RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Trond-Viggo Torgersen var programleder for årets Komiprisutdeling den 27. august.
Trond-Viggo Torgersen var programleder for årets Komiprisutdeling den 27. august. (Scanpix)

Skal oppdra oss til å spørre

Sist oppdatert:
Trond-Viggo Torgersen er klar med et nytt humorprogram der folk skal få lov til å spørre om alt mellom himmel og jord.

(SIDE2:) - Jeg er nok litt mer enn gjennomsnittsnysgjerrig, og det er litt av bakgrunnen til dette programmet, sier Trond-Viggo Torgersen om sitt nye program «Hvorfor det?»

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Torgersen har fått med seg sine gode venner Linn Skåber og Jon Almås til en halvtimes spørretime, der publikum kan spørre det totalt uforberedte panelet om hva som helst, ofte med festlige og uventede resultater.

Folkeopplyseren
Torgersen gjorde som kjent stor suksess blant annet med barne-TV-serien «Kroppen» på 80-tallet, så han er ikke helt nybegynner når det gjelder folkeopplysning.

- Dette er ikke først og fremst et informasjonsprogram, det er mer enn oppdragelse i å spørre om ting. Det er jo ofte sånn at når man spør om ting, så genererer det nye spørsmål igjen. Det første spørsmålet sitter litt langt inne, men så baller det gjerne på seg.

Uten manus
I Trond Viggos nye program er nemlig avhengig av at folk spør om de tingene de lurer på.

- Kommer det ikke noen spørsmål, blir det ikke noe program. Vi har ikke noe manus, forteller Torgersen som påstår at han ikke frykter noen temaer eller spørsmål.

- Vi svarer så godt vi kan, og vet vi ikke svaret leter vi febrilsk etter noe å si. Og er det faktisk et spørsmål som jeg vet svaret på, kan du være sikker på at en av de andre to kommer med noe tull og tøys i stedet, ler programlederen.

Kaldt i kjøleskapet?
Gjengen har spilt in flere programmer allerede, og Torgersen har også prøvd ut konseptet mange ganger før, og avslører at det ikke er noen spesielle temaer eller spørsmål som peker seg ut som gjengangere.

- Det er noen folk som spør om fenomener og slikt. Hva er inni skyene og slikt, det er det noen som ikke vet. Selv lurer jeg veldig på hvorfor det er kaldt inni kjøleskapet når du lukker døren. Er det sånn at det blir kaldt inni hvilket som helst rom bare du lukker døren? Det er det ingen som har spurt om enda.

Dårlig i Trivial Pursuit
NRK-veteranen føler ikke at hans styrke ligger i at han kan så mye.

- Det er vel mer det at jeg interesserer meg for mye. Jeg føler at har man levd lenge, så kan man jo ofte mer. Man har mye på lager, selv om man også glemmer mye.

- Jeg er ikke noe god i Trivial Pursuit for eksempel. Da får jeg bare lyst å rappe kakestykkene og gå et annet sted, ler han.

Se «Hvorfor det?» i kveld, torsdag, på NRK1 klokken 22.40

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere