Skal rekruttere proffsyklister

Foto: Marius Wallin

Kvålsvoll spår tre nye proffer fra Team Plussbank i 2014.

28.01.13 22:51

Team Plussbank har etter tre år på sykkelsetet ikke klart å skape proffsyklister, selv om den uttalte målsetningen er klar.

- Rekruttering av nye proffsyklister har alltid vært intensjonen for Plussbank. Men de store lagene ser på resultater, og da spesielt internasjonale seiere. Det mangler vi, foreløpig, sier Atle Kvålsvoll, sportsdirektør i Team Plussbank, til procycling.no.

Nytt navn, samme sykler
Team Plussbank har endret navn fra Plussbank BMC til Team Plussbank for året. Men Grimstad-laget sykler fortsatt på BMC-sykler. En avtale som lageieren, Thor Hushovd, selv stablet på beina da han signerte for storlaget BMC Racing. Linken mellom Hushovd sitt BMC Racing og Team Plussbank, mener Kvålsvoll blir avgjørende for proffdrømmen til laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Torgeir Strandberg (Procycling.no)

– Inngangen vi har gjennom Thor er bra, og dessuten kjenner jeg til systemet selv også. Vi har tre ryttere som jeg tror kan ta steget opp i øverste divisjon etter denne sesongen. Det er Bjørn Tore Hoem, Lorents Ola Aasvold og ikke minst Sondre Holst Enger, forklarer Kvålsvoll. Som i tillegg til å trene Hushovd står for oppfølgingen av førsteårsproffen, Sebastian Lander, i BMC-laget.

- Ikke for ung for proffsirkuset
Holst Enger startet seniorkarrieren med et smell i fjor. Han sto på pallen i Loir et Cher i sitt andre ritt som seniorsyklist, og spurtet side om side med Edvald Boasson Hagen inn til en fjerdeplass i Glava Tour of Norway. Siste halvdel av sesongen ble ødelagt av kyssesyken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Teigen, Trond Reidar- Sondre er tilbake i god trening etter sykdom. Hvis han bygger videre på den starten han hadde av fjorårets sesong, er det naturlig for ham å bli proff i 2014. Han er ikke for ung for proffsirkuset, selv om han ikke tar skade av et par år til på kontinental-nivå.

Unge og ivrige
Team Plussbank er tilbake i fedrelandet etter årets første samling. Kvålsvoll sitter igjen med en god følelse etter to uker på den spanske landeveien med laget.

- Først og fremst virker mange veldig spreke. De er kanskje sterkere enn man kunne forvente. De nye og unge syklistene har veldig mye energi, noe som har bidratt til å gi god kvalitet på treningene her nede, sier trønderen.

- Er det noen som har pekt seg ut ekstra på samlingen?

- Sindre Lunke kan definitivt bli en joker neste år. Han er sterk i bakkene, noe som er med på å gi en god bredde i stallen, avslutter Kvålsvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.