RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal selge blandevann for 100 mill.

Sist oppdatert:
Bryggeriet Hansa Borg har skrevet en gullkantet avtale med Schweppes.

(iBergen.no) Den spritholdige delen av drinken må du fremdeles skaffe deg på vinmonoploet. Blandevannet Schweppes har Hansa Borg sikret seg.

Enorm betydning
Selslapet har inngått en eksklusiv lisensavtale med Schweppes om produksjon, distribusjon, salg og markedsføring av brusen i Norge. Ringnes har solgt Schweppes i 20 år, nå er det imidlertid Hansa Borg sin tur, og den nye kontrakten kommer til å få stor betydning for selskapet.

- Avtalen har enorm betydning for oss, i 2009 vil salget av denne brusen stå for ti prosent av omsetningen vår, altså rundt 100 millioner kroner, sier Administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars A. Midtgaard, til iBergen.no.

Men etter måneder med tøffe forhandlinger har Hansa Borg Bryggerier ikke bare tenkt å sole seg i glansen av den gamle merkevaren.

- Vi har lyst til å utvikle dette produktet videre og doble omsetningen, understreker han.

Nye arbeidsplasser
Mineralvannet som ble oppfunnet av tyske Jean Jacob Schweppe allerede i 1783 skal nå produseres i Bergen og i Sarpsborg.

- Vi vil utvide med noen titalls arbeidsplasser, røper Midtgaard.

Schweppes-flaskene med Hansa-logo vil være på plass i butikkene fra 1. januar 2009. Midtgaard gleder seg allerede til den første flasken blir produsert.

- Da blir det fest på Kokstad, understreker han

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere