Gå til sidens hovedinnhold

– Skal spre Kongefølelsen!

For fem år siden var Randi Skaug første norske kvinne på Mount Everest. – Neste fem år skal brukes på å spre Kongefølelsen, sier eventyreren.

Solemskogen: – De neste fem årene skal jeg ikke bare "ekspedere" i Norge, men jeg skal spre Kongefølelse – følelsen vi får når vi mestrer. Å mestre gir lykke og glede. Egentlig tror jeg vi alle er så enkle at vi bare vil ha det bra. Jeg vil både inspirere og lære bort konkrete teknikker for å skape eget overskudd, sier energikvinnen og eventyreren fra Solemskogen, Randi Skaug.

I år har hun femårsjubileum som første norske kvinne på toppen av verdens høyeste fjell – Mount Everest (8850 m).

Uventet bonus

– Everest-turen var i utgangspunktet bare en fjelltur for meg, bare litt høyere. Da jeg endte opp med å bli første norske kvinne, fikk jeg en uventet bonus – folk var interessert i mine opplevelser, i hva jeg hadde lært, i hva jeg kunne bringe videre, sier Randi som i dag har etablert seg som blant annet foredragsholder.

– Jeg mener at mulighetene for oss alle i utgangspunktet er åpne om vi griper dem, samtidig innser jeg at veien blir kortere av å ha skrevet historie. Folk lytter, og de er interessert!

Forfatter og innsamler

Randi er også forfatter, og har nylig gitt ut boken "Mot toppen" – en fjellbok om personlig mestring.

I tillegg har hun vært med å starte innsamlingsaksjonen for minerydding i Afghanistan – hittil har aksjonen samlet inn 300.000,-.

– Målet er 1.5 millioner kroner – 25 prosent av bokinntektene går også til "saken". Grunnen til at jeg har bestemt meg for Afghanistan er at jeg er sterk og fri og kan gå akkurat hvor jeg vil. Det er ikke en selvfølge for alle! Og det vil jeg gjøre noe med. Jeg kjenner at jeg får mer ressurser av å hjelpe andre som trenger det.

– Fantastiske Norge!

Men etter å ha reist i over 70 land, og besteget det høyeste punktet på alle syv kontinenter, er det fortsatt Norge som gjelder for Randi.

– Norge er et fantastisk land!. Det er vakkert, reint, tilgjengelig... og gratis! De neste fem årene skal Norge være mitt ekspedisjonsland. Jeg skal gjøre enkle, flotte og energigivende turer, og jeg skal inspirere andre til å komme seg ut på sammen måten og hente seg overskudd. Livet mitt som eventyrer skal fortsette, men med ennå større vekt på formidling og inspirasjon enn tidligere. Jeg har store krefter og enorm energi – altfor mye for eget behov! sier den sterke kvinnen fra Solemskogen.

Vil du vite mer om Randi; www.randiskaug.no

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter