*Nettavisen* Nyheter.

Skal straffes med syre i øynene

Foto: Scanpix

I 2004 kastet han syre i ansiktet på Ameneh Bahrami. Nå skal hun helle syre i øynene hans.

13.05.11 09:28

Majid Movahedi kastet syre i ansiktet på Ameneh Bahrami i 2004 etter å ha fridd til henne gjentatte ganger og fått nei. Bahrami mistet synet på begge øynene og satt igjen med et vansiret ansikt.

Første gang syre tas i bruk som straff
En domstol dømte Movahedi i 2008 til det Iran kaller gjengjeldelsesstraff. Dommen lød på «10 dråper svovelsyre i hvert øye», noe iransk høyesterett har godkjent, det skriver Aftenposten. Ifølge avisen er dette første gang regimet tar i bruk denne type straff med bruk av syre for å skade noen.

Bahrami vil selv dryppe syren
Lørdag klokken 12.00 skal dommen skal gjengjeldelsen skje, og Bahrami har sagt at hun selv ønsker å dryppe svovelsyren i Movahedis øyne. Skulle hun ombestemme seg, er det leger som overtar.

Skaper reaksjoner
Dommen skaper reaksjoner i flere land, og Iran Human Rights i Norge har tatt saken opp med det norske Utenriksdepartementet.

- Verdenssamfunnet må ikke tillate at denne barbariske handlingen finner sted. Slike straffemetoder er ment for å spre frykt blant befolkningen. Irans regime gjør gjennom sine lover både Ameneh Bahrami og legene til stede til medskyldige i sine forbrytelser, sier talsmann for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag