Gå til sidens hovedinnhold

Skal synliggjøre diskriminering

Byrådet gir en halv million til tiltak mot diskriminering av lesbiske og homofile. Det vil ta tid før vi vil se resultater. De kommer ikke over natten, sier Christian A. Møllerop i LLH.

Byrådet følger opp handlingsplanen mot diskriminering av lesbiske, homofile og bifile med å tildele Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) Oslo og Akershus kr. 500 000 til arbeidet med å følge opp handlingsplanen.

- Byrådet ønsker å legge til rette for at LLH kan ha en aktiv påpasserrolle for å synliggjøre diskriminering av lesbiske og homofile i Oslo, sier byråd for barn og utdanning, Torger Ødegaard.

LLH samarbeider om gjennomføringen av planen med Utdanningsetaten og Enhet for mangfold og integrering i Oslo kommune.

Godt samarbeid

Christian A. Møllerop, som er daglig leder i LLH Oslo og Akershus, er fornøyd at kommunen velger å fortsette støtten fra i fjor.

- Dette er en viktig satsning. Vi har et svært godt samarbeid med kommunen og dette er med på å bedre samarbeidet. Vi føler at kommunen bruker oss som en partner i denne prosessen, sier Møllerop til Lokalavisene Oslo.

Beløpet er det samme som i fjor.

- Pengene kommer svært godt med. Målet er å heve levevilkårene til den utsatte gruppen, det er et arbeid som krever mye innsats. Midlene styrker definitivt vår daglige virksomhet, hevder Møllerop.

Oppfølging

Pengene fra Byrådet er oppfølging fra i fjor og skal brukes i flere prosjekter.

- Vi skal bruke pengene til 40 ulike tiltak. Det være seg fra helse til mangfoldig integrering, opplyser Møllerop.

Men man må forvente at det tar litt tid før man ser store resultater.

- Det tar tid før man ser resultatene. Dette er ikke gjort over natten, avslutter Christian A. Møllerop.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud