*Nettavisen* Nyheter.

Skal teste burger til 2,5 mill

Foto: (Thinkstock.com)

Burgeren, som skal serveres i London neste uke, har kjøtt helt og holdent skapt i laboratorium

Akkurat hvem som skal få smake på «delikatessen», er ennå uklart. Men til uken skal altså burgeren som helt og holdent er skapt i et laboratorium serveres i London.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Prisen for oppfinnelsen er 2,5 millioner og det er en anonym sponsor, samt den nederlandske regjeringen som har betalt for forskningen.

Skulle lanseres i fjor
Bak står professor Mark Post. Opprinnelig skulle kjøttet lanseres i fjor, men Post trakk lanseringen i siste liten fordi han mente produktet ikke var bra nok. Nå skal han være fornøyd.

Både fettet og kjøttet til burgeren er dyrket frem i et laboratorium og stammer fra stamceller fra musklene i en kunakke, helt forenklet sak.

Fra stamceller
Prosessen med å skape spiselig og smakelig kjøtt i et laboratorium regnes som svært spennende og en mulig løsning på å skaffe den voksende befolkningen på jorden nok mat i fremtiden. Produksjon av kjøtt regnes som en like stor forurenser som bil, og vil bare øke i fremtiden, mener klimaforskere.

Kort fortalt har Post og hans kolleger funnet en måte de kan skape kjøtt fra muskler og celler og selv avgjøre hvor mye fett som skal være i kjøttet.

Mark Post, som tidligere var professor ved Harvard, sier at en kommersiell utnyttelse av forskningen ikke vil kunne være en realitet før tidligst om 10 år.

Post sier at å servere burgeren til en ukjent person i London er en del av et PR-stunt, men også en test på om kjøttet består smakstesten.

LES OGSÅ: Knapt én prosent av oss spiser dette

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag