Skal undersøke etikken i klesbransjen

Oslo (NTB): Grønn Hverdag har fått statlige midler for å kartlegge hvordan klesbransjen arbeider med miljø og etikk i sine leverandørkjeder.

Ved å få ut informasjon om hva bransjen faktisk gjør, er håpet at det skal det bli enklere for forbrukere å ta etiske og miljøvennlige valg.

Grønn Hverdag har fått 120.000 kroner av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet til kartleggingen. Mandag var organisasjonen i møte med forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

- Jeg er opptatt av at varene som tilbys i norske butikker, skal være tilvirket under anstendige forhold. De som tjener penger på å selge varer til norske forbrukere, har et ansvar for at arbeiderne som lager varene blir behandlet på en skikkelig måte, sier Thorkildsen.

Rundt 30 kleskjeder og -butikker vil i løpet av de nærmeste ukene bli bedt om å svare på spørsmål om oppfølging av etiske retningslinjer, kjemikaliebruk, merkeordninger med mer.

- Det må bli enklere for forbrukerne å ta etiske valg. Denne undersøkelsen vil gi forbrukerne god informasjon om tekstilbransjens etikkarbeid, og understreke at det lønner seg for bransjen å løfte etikk og miljø høyere på agendaen, sier forbrukerministeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.