Gå til sidens hovedinnhold

Skal vekke de unge med musikk

Like før påske var det stor jubel i Hauketo/Prinsdal menighet. De hadde fått over en million kroner som de skal bruke til trosopplæring. Nå er Daniel Waka fra Kamerun ansatt til å lede prosjektet.

Prinsdal: Disse midlene gir oss en kjempemulighet til å gi barn og unge i alderen 10 til 18 år tilbud, sa barne- og ungdomsprest Cathrine Grutle da tildelingen var klar. Menigheten hadde mange planer, men den første og største utfordringen var å finne rett person til å lede prosjektet. Nå håper de å ha gjort et godt valg.

Kritthvite tenner i et stort smil i et mørke brunt ansikt møter oss.

Fint at du kunne komme, hilser Daniel Waka og røper at han har vært i Norge en god stund.

Hvem er du?

Jeg heter Daniel Waka, er 35 år og kommer fra Kamerun. Jeg kom til Norge første gang i 1995 og var da utvekslingsstudent på folkehøyskole. Så har jeg vært frem og tilbake mellom Kamerun og her før jeg giftet meg. Nå har jeg et halvt år gammelt barn og bor i Åssiden Terrasse på Nordseter

Bredt grunnlag

Det er en person med bredt grunnlag som nå skal få kontakt med de unge. Leder av gospelkor, Musikklinje på bibelskole og høyskoleeksamen er d et han kan skilte med i tillegg til barne- go ungdomsarbeid i Kamerun.

Jeg håper at mine erfaringer fra Kamerun sammen med det jeg har fått med meg her vil være et godt grunnlag for hvordan jeg nå skal forsøke å få de unge til kirken, sier han.

Første gang jeg kom til Norge og skulle gå i kirke her, fikk jeg en rar opplevelse. Der var det omtrent bare voksne mennesker, ingen unge. Jeg kom jo fra et samfunn hvor de unge må klare seg selv, og der er de interessert. I Norge er det omvendt - her må de trekkes inn.

Wakas håp er at han vil få de unge til å søke til kirken.

Og de skal trives her, sier han.

Bruker musikken

Men det er ikkes å lett å fange deres interesse med Bibelen i hånden. Da er de skeptiske. Jeg vil derfor gjøre det med musikk. Nylig har jeg fått tak i ti afrikanske trommer. Musikkens språk tror jeg de vil like, sier han og gir en smakebit på hvordan lette fingre mot trommeskinn kan lyde.

Godt i gang

Ungdomsarbeidet i Hauketo/Prinsdal er godt i gang, men Waka har mange oppgaver å gripe tak i.

Vi tenker oss å fange tre aldersgrupper. De mellom 10 og 14 skal bli kjent med Gud gjennom bibelen. Så kommer konfirmantgruppen som skal lære om fellesskapet og til slutt de eldste som skal konsentrere seg om flerkulturelle aktiviteter.

God erfaring

Mellom 300 og 400 unge er gruppen Daniel Waka får som oppgave å gi tilbud.

Jeg har gode erfaringer med ungdomsjobbing, og jeg kan gi dem nye impulser sett utenfra. Men musikken skal ligge til grunn for svært mye.

Waka røper at ved siden av trommene som er hans hovedinstrument, er han også fortrolig med piano og gitar. Musikken er beste middel til å få kontakt med de unge, sier han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien