RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skåldet 1-åring i barnehage

Sist oppdatert:
Badet barnet i for varmt vann i et badekar i barnehagen.

En 25 år gammel barnehageassistent er i Oslo tingrett dømt til betinget fengsel i 21 dager.

Hun var tiltalt for ved uaktsomhet å ha påført en ettåring 2. og 3. grads forbrenning på føttene med for varmt vann i et badekar. Hendelsen fant sted i mars 2009.

Kvinnen ble dømt for at hun som barnehageassistent i en barnehage ved uaktsomhet har forårsaket at en liten gutt på 15 måneder ble skåldet i varmt vann slik at han fikk en blanding av 2. og 3. grads forbrenning på begge føtter og deretter var innlagt på sykehus i fem uker og her gjennomgikk gjentatte kirurgiske inngrep i narkose, deriblant hudtransplantasjoner.

- Den aktuelle vaskingen av gutten i badekaret hadde et stort skadepotensial. Retten er av den oppfatning at en uaktsom forvoldt forbrenningsskade av det omfang som det her er tale om, selv om slike hendelser heldigvis hører til sjeldenhetene, er så alvorlig at det som utgangspunkt bør reageres med en kortere ubetinget fengselsstraff, heter det i dommen.

Oslo tingrett mener at det må telle formildende retning at det i denne barnehagen åpenbart har vært et svært stort arbeidspress på de ansatte.

- Etter det som har fremkommet gjennom bevisførselen finner retten å måtte legge til grunn at det ganske ofte var slik at det bare var to ansatt på jobb i denne barnehagen hvor det gikk 12 barn under tre år. Etter det som har fremkommet gjennom vitneførselen i nærværende sak synes det å være slik at bemanningen i denne barnehagen ofte var for lav. Den ansvarlige for dette var først og fremst barnehageeieren, heter det i dommen.

Kvinnen ble i tillegg dømt til å betale en bot på 12.000 kroner, samt til å betale oppreisning til gutten på 30.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere