Gå til sidens hovedinnhold

Skallet ned politimann

En ung mann angrer sannsynligvis bittert etter at han skapte langvarige vanskeligheter for politiet natt til lørdag.

SENTRUM ØST: Det var klokka 04.30 lørdag morgen at en politipatrulje stasjonert nederst i Karl Johans gate ble kontaktet av den unge mannen. Patruljen var i utgangspunktet til stede for å sørge for ro og orden i den travle utelivsgata, men fikk altså en noe uventet utfordring da den unge mannen banket på ruta.

Voldelig

Han ville nemlig ha politibilen til å fjerne seg fra stedet, da han hevdet patruljen stod feilparkert. Tjenestemennene forklarte han at de hadde retten på sin side hva angikk parkeringsforhold i Karl Johans gate, og ba mannen forlate stedet. Dette nektet han, hvorpå en av tjenestemennene fysisk tok tak i ham for å føre han bort fra politibilen. Dette ble for mye for den berusede og høyst selverklærte «parkeringsvakten», som svarte med å skalle til tjenestemannen i hodet for deretter å bite sitt offer i fingeren. Få sekunder senere lå mannen i bakken med flere tjenestemenn over seg.

Alvorlig

Dette var selvsagt ikke en ekte parkeringsvakt, men en beruset person som ville kjekke seg. Det å utøve vold mot en offentlig tjenestemann ser vi svært alvorlig på, sier politioverbetjent ved Grønland politistasjon, Trond Skaarud til Østkantavisa, som forteller at også ordensvakter fra en storkiosk i nærheten kom til og bistod politiet under pågripelsen av den krakilske voldsmannen.

Styrker beredskapen

Det var generelt mye bråk i Oslo sist helg, da julebordsgjester og andre festglade mennesker var på vei hjem. Dette har Grønland politistasjon tatt konsekvensen av, og til helgen vil det derfor være enda flere uniformerte tjenestemenn ute i gatene enn det er til vanlig.

Vi ønsker å være tydeligere til stede for å begrense bråket i gatene, forteller Skaarud.

Brannen i Urtegata natt til lørdag bidro selvsagt også til at politiet hadde en enorm utfordring.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping