RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skambanker gigant

Sist oppdatert:
Teknologikjempen Alcatel-Lucent får skikkelig juling av aksjemarkedet. I Paris faller aksjekursen 13 prosent.
For tredje gang på under ett år har en av verdens største produsenter av telekom-utstyr kommet med skuffelser. Franske Alcatal gikk sammen med amerikanske Lucent og fusjonen verdsetter det sammenslåtte selskapet til 11,6 milliarder dollar. Siden fusjonen har de sendt ut resultatvarsler eller ikke klart å innfri forventningene.

Sist ut er et varsel om at omsetningen for inneværende år ikke blir på linje med hva de tidligere har anslått. Likevel venter de at driftsresultatet for tredje kvartal vil gå breakeven. Omsetningen er ventet å bli flat eller så vidt opp gitt dagens valutaforhold mellom dollar-euro.

Tidligere har de spådd en omsetningsvekst på mellom fire og seks prosent. Nedgraderingen kommer etter at de har diskutert med noen av sine trådløse kunder. For tredje kvartal venter Alcatel-Lucent at omsetningen vil ligge litt høyere enn i andre kvartal, mens fjerde kvartal vil ligge høyere enn i tredje kvartal.

Totalt kan 12.500 jobber gå tapt i forbindelse med spareprogrammet for å motvirke den svake utviklingen. Tidligere har selskapet jobbet med å kutte antall stillinger med 9.000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere