*Nettavisen* Nyheter.

Skambanket i gjengoppgjør

En ung mann knakk nesen da de to gjengene brakte sammen på bussterminalen i Åsane.

25.08.06 16:38

Nå må overfallsmannen avtjene samfunnstraff for å ha sparket gutten i ansiktet.

Drakk alkohol
Opptakten til slagsmålet 25. november i fjor, skrev seg tilbake til en amper situasjon mellom de to gjengene to uker i forveien. Gjengene hadde hisset til krig på grunn av en uoverenstemmelse om et busskort. Hissighetene endte imidlertid uten vold, men da gjengene møttes igjen på bussterminalen i Åsane, var ikke en voldelig konfrontasjon til å unngå.

Mange av ungdommene var alkoholpåvirket og den spente stemningen eskalerte fra munnhuggeri til knuffing og deretter regelrett overfall. Gutten som fikk knekt nesen, skal sammen med to venner ha initiert angrepet, noe som førte til at den da 17 år gamle skoleeleven gikk amok.

Sparket i ansiktet
17-åringen klarte å få gutten i bakken og fortsatte å sparke å slå ham mens han lå. Flere spark traff ansiktet og nesen. Til slutt måtte en jente legge seg over gutten på bakken for å få 17-åringen til å slutte. Da politiet kom til stedet var stemningen fortsatt amper, men slagsmålet var avsluttet. 17-åringen og et vitne ble pågrepet og satt i fyllearresten.

På legevakten kunne man konstatere at guttens nese var knekt.

- Samtykket ikke
Selv om han hadde vært en aktiv deltaker i slagsmålet, kunne ikke retten se at han hadde samtykket til spark i ansiktet. Den mente at allmennpreventive hensyn gjorde det nødvendig å reagere strengt mot farlig vold begått i et ungdomsmiljø. Men selv om det normalt ville brukes ubetinget fengsel som straff, falt likevel retten på at samfunnsstraff ville være tilstrekkelig, på grunn av tiltaltes lave alder.

Han ble derfor dømt til 73 timers samfunnsstraff. Han må også betale erstatning til sitt offer på 5500 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.