*Nettavisen* Nyheter.

Skambanket med vaffeljern

35-åringen ble også banket opp med kjeler og hundehalsbånd.

25.08.11 16:39

35-åringen ble oppsøkt i sitt eget hjem i Bergen, ranet og banket opp med vaffeljern og en kjele. Dagen etter skal han ha bevæpnet seg med balltre og tatt hevn, skriver Bergensavisen.

Det mener statsadvokaten i Hordaland. Nå må 35-åringen møte både som tiltalt og fornærmet i en og samme straffesak. Han risikerer både å bli tilkjent erstatning og dømt til å betale erstatning dersom påtalemyndighetens beviser fører frem.

Det var midt på lyse dagen i en leilighet i Michael krohns gate i 17. august i fjor at to menn på 34 og 27 år skal ha oppsøkt 35-åringen og mishandlet han både det groveste. I tillegg til å bli slått i hodet med vaffeljern helte gjerningsmennene tennvæske på armen og tente på, slik at han fikk kutt og brannsår.

Deretter satte de på ham et hundehalsbånd med pigger vendt inn mot huden før de strammet til. Deretter stakk ranerne av blant annet med 2000 kroner i kontanter, mobiltelefoner, gullarmbånd, skuddsikker vest og kastekniv.

Til tross for den kraftige omgangen var offeret på beina dagen etter. Sammen med en 26 år gammel kompis skal han ha dratt hjem til 34-åringen og slått ham i hodet og kroppen med et balltre, slik at han fikk brudd i armen.

I slutten av november skal gjengen møte i tingretten. Alle fire er tiltalt og to av dem er også ansett som fornærmet. Saken omhandler både grovt ran, grov legemsbeskadigelse, grove trusler, frihetsberøvelse, narkotikalovbrudd og brudd på våpenloven.

Samtlige er godt kjent for politiet fra før.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.