*Nettavisen* Nyheter.

Skambitt av «fabeldyr»

Foto: Picasa 3.0 (PRIVAT)

Mann fra Farsund opplevde marerittet i Egypt.

25.02.09 15:25

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Jan Erik Rudjord jobber for et tysk oljeselskap i Egypt, og var for et par uker siden på en privat tur med familien og kolleger i ørkenen, noen timer sør for Kairo. Midt på natten gikk noe han trodde var en hund til angrep på teltet til Rudjords familie, skriver Farsunds Avis.

- Vi hadde lagt oss, men så begynte et dyr å skrape på teltet vårt. Jeg gikk ut, og i månelyset så jeg det jeg trodde var en hund som stirret på meg, sier Rudjord til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Slåsskamp
Etter å ha gått ut prøvde Rudjord forgjeves å skremme dyret.

- I stedet for å bli skremt gikk den til angrep på meg. Den oppførte seg ikke som en hund, forteller Rudjord.

Det ble et dramatisk basketak i ørkenen.

- Jeg hadde ikke noe å slå med, men jeg maktet å få kontrollen over den og slo den mot bilen. Da løp den videre og angrep en kvinne utenfor naboteltet, sier Rudjord.

Sykehus
Etter å ha bitt kvinnen i skulderen gikk den til angrep på en annen mann. Han fikk dypere bittskader enn Rudjord.

Jan Erik Rudjord fikk bittskader i armen og låret. Disse var ikke alvorlige, men det var en fare for smittsomme dyresykdommer, som for eksempel rabies, så Rudjord måtte raskt til sykehus.

Alle de tre som fikk bittskader ble lagt inn og fikk sårene stelt, sprøyter mot rabies og stivkrampe samt en kraftig antibiotikakur. Alle ble ble skrevet ut neste dag.

- Nå står det bra til med alle fysisk, men vi fikk en alvorlig støkk etter den dramatiske opplevelsen, sier Jan Erik Rudjord.

Les mer fra Dittdyr. no:

Kjæledyr var ulv

Mystiske dyr funnet ved begge polene

Hainettene er ikke trygge

Hund, ulv eller sjakal?
Det er høyst usikkert hvilket dyr, eller hvor mange dyr som angrep dem. Rudjord så bare ett dyr, men spor i området kan tyde på at det var snakk om 7-8 stykker.

- Det har vært flere historier i egyptisk presse om slike dyr som angriper landsbyer og stjeler små barn for å spise dem. Vårt møte med dem har vakt oppsikt i det internasjonale miljøet, avslutter Jan Erik Rudjord

Lokalbefolkningen mener ifølge Rudjord at det kan være snakk om det nærmest mytiske dyret salawa, som skal være en blanding mellom sjakal, ulv og hund. Den skal ligne på en sjakal med spiss nese, og var kjent som den onde egyptiske guden Set i oldtiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Picasa 3.0

Måtte rømme
Etter den dramatiske episoden rømte alle telterne i de fire bildene sine. Det var en tre-fire timers kjøretur til sykehuset og alle var oppskaket og redde, særlig Rudjords døtre på fire og åtte år.

- Det var veldig dramatisk for min familie. De lå inne og hørte på min kamp med dyret. Etterpå var vi redde for sykdommer, og det var en lang kjøretur til sykehuset, sier Jan Erik Rudjord.

Nå er alle i fin fysisk form, men familien er skeptiske til flere utflukter med det første.

- Vi ble enige om at vi ikke skal ut på tur i ørkenen med det første, men denne form for utflukter er en meget populær begivenhet for utlendinger i Egypt, avslutter Rudjord.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag