RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skambyr borerigger på hotellkontrakter

Sist oppdatert:
Det er ventet et meget vanskelig boreriggmarkedet i Nordsjøen i vinter, og det har ført til at konvensjonelle borerigger nå konkurrer om en boligriggkontrakt på Ekofisk-feltet
Nytt: Inkludert kommentar fra ProSafe

Operatøren på Ekofisk, ConocoPhillips gikk i sommer ut med et anbud på en boligriggkontrakt med varighet på inntil 18 måneder og interessen og kreativiteten har vært stor for å sikre seg en av få lengre kontrakter i Nordsjøen denne vinteren.

Utsiktene til et helt elendig boremarked i Nordsjøen har ført til at to riggoperatører har budt inn konvensjonelle borerigger i anbudet, i konkurranse med ProSafe som har den eneste ledige boligriggen i området.

I en omvendt anbudsrund gjennomført i forrige uke skal ProSafes boligrigg Safe Scandinavia ha fått konkurranse av Odfjell Drillings Aker H3-rig Deepsea Trym og italienske Saipems Scarabeo 6, begge konvensjonelle halvt nedsenkbare borerigger klasset for norsk sokkel.

Bransjeaktører iMarkedet har snakket med sier at riggene kan bys inn siden kravene i anbudet til ConocoPhillips kun er 70 sengeplasser.

Konkurransen fra riggoperatørene skal ha presset ratene ned fra et utgangsleie på 60.000-70.000 dollar pr. dag til midt på 50.000-tallet for Safe Scandinavia. De to boreriggene skal til slutt ha blitt budt inn på rater noe oppe på 40.000-tallet.

Etter det iMarkedet erfarer skal Odfjell Drilling ha det laveste budet, men adm. direktør Ketil Lenning vil overfor iMarkedet ikke kommentere ratene eller anbudskonkurransen.

- Vi kommentere ikke slike ting før operatøren har tatt sin avgjørelse, sier Lenning til iMarkedet i ettermiddag.

- Vi vet ikke utfallet av anbudet ennå, sier konsernsjef Arne Austreid i ProSafe til iMarkedet.

ConocoPhillips vil tilby vinneren enten en fast periode på 6 måneder med opsjoner, eller en fast periode på 11 måneder med opsjoner. Total lengde inkludert opsjoner er ventet å bli 18 måneder.

Nettopp kontraktslengden på 18 måneder er problematisk for ProSafe, som har en kontrakt for Safe Scandinavia linet opp fra neste sommer for Statoil på Sleipner-feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere