Gå til sidens hovedinnhold

Skamklipte hester i nattens mulm og mørke

- Når de blir kortklipt sånn, ser de helt toskete ut, sier hesteeieren.

De fikk seg litt av et sjokk stalljentene som onsdag morgen låste seg inn i Grinda stall på Mogreina, skriver Romerikes Blad.

Der fant de to hester med langt kortere man enn vanlig.

I løpet av natta hadde noen tatt seg inn i stallen og gått løs på hestene med saks.

- Hestene er skamklipt, men ikke mishandlet på noen måte, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt.

Kunne vært farlig

Heste-eier Tom Vidar Haugen humrer litt når rb.no ringer for å høre hva som har skjedd. Han har aldri før opplevd, eller hørt om noe lignende.

Selv om han ikke synes noe om det han tror er barnestreker, er han mest opptatt av at det kunne gått riktig galt for «frisørene».

- Det er i utgangspunktet forbundet med fare å gå inn til hester som veier rundt 700 kilo, så dette er egentlig veldig skummelt, sier Haugen.

30 centimeter

Ifølge heste-eieren vil klippingen ikke se voldsom ut for mange, men det er 30-35 centimeter av manen på hestene som har blitt klipt av.

- Det kan se normalt ut for folk, fordi det finnes hester som er klipt sånn, men det ser helt dumt ut. Det blir litt som å ta av stjerna på en Mercedes eller å klippe en langhåra hund kort, sier Tom Vidar Haugen.

Det er totalt to hester som har blitt klipt, mens det har blitt forsøkt på stallens fire hester.

Det har ikke blitt gjort noen ytterligere skadeverk på stallen og fordi heste-eierene mistenker at det står noen svært unge gjerningspersoner bak, vil de ikke anmelde forholdet.

Les flere saker i Romerikes Blad

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken