*Nettavisen* Nyheter.

Skamløs Nærum takker venner

- Godt at noen vil kjøpe når jeg prostituerer meg, sier Knut Nærum om salgssuksessen til «Madonna-gåten».

10.04.06 15:12

Boka som harselerer livlig med bestselgeren «Da Vinci-koden» har vist seg som en bestselger i seg selv. Den har turnert Bokhandlerforeningens bestselgerliste i flere måneder etter utgivelsen, og ble den tolvte mest solgte skjønnlitterære boka i 2005.

Ifølge Cappelen har «Madonna-gåten» nå solgt i 33.000 eksemplarer. Det er dobbelt så mye som Nærums forrige bok «KRIG!».

- Dette er en skamløst kommersiell utgivelse. Så når jeg først prostituerer meg, er det enda godt at noen vil kjøpe, sier Nærum i en kommentar til salgstallene.

Takker Nytt på nytt-duo

Midt oppe i suksessen er han opptatt av at hans to medforfattere har fått alt for lite oppmerksomhet for sin innsats i boka.

- Jeg kunne ikke gjort dette uten Elisabeth og Peder, sier han og viser til sine medforfattere. Elisabeth Botterli og Peder Udnæs jobber også i «Nytt på nytt», der de to er henholdsvis tekstredaktør og forfatter. Dessuten er de gift med hverandre. Dette er første gang de har fått sine navn på et bokomslag.

- Peder og jeg kunne klart det uten Knut, sier Botterli. - Men vi hadde aldri fått det utgitt. Det er fordelen ved å kjenne en kjendis.

LES INTERVJU: NÆRUM KNEKKER KODEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag