RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skamroser Aker Kværner før Ormen Lange-tildeling

Sist oppdatert:
Sjefen for Norsk Hydros oljevirksomhet, Tore Torvund, skamroser Aker Kværner i forbindelse med forprosjektet Røkke-selskap har gjort for Ormen Lange. Aker Kværner har et forsprang når kontraktene skal utdeles
Det melder Dagens Næringsliv tirsdag, etter å ha hatt et møte med Torvund og Aker Kværner-sjefen Helge Lund om det gode samarbeidet under byggingen av Grane-plattformen.

Aker Kværner er en av flere industriselskaper som skal slåss om kontraktene på utbyggingen av det gigantiske gassfeltet til Norsk Hydro, Ormen Lange. Tilsammen skal det brukes omkring 55 milliarder kroner på utbyggingen. Grane-utbygingen ble 1,5 milliarder billigere enn budsjettert.

Aker Kværner vant i mars den viktige prosjekteringskontrakten på 950 millioner kroner og skal også assistere Hydro med innkjøp og byggeledelse.

Torvund er ifølge DN strålende fornøyd med Grane-samarbeidet og er glad for at det var Aker Kværner som vant forstudiekontrakten på Ormen Lange.

– Personlig så er vi i Hydro glad for at det var Aker Kværner som var konkurransedyktig, nettopp fordi vi har jobbet sammen med Aker og Kværner i veldig lang tid og har stor respekt for selskapet. Vi mener at Aker Kværner er blant de aller, aller beste, sier Torvund til DN.

– Alle vil jo si at Aker Kværner har en fordel gjennom at de fikk arbeidet med forprosjekteringen, det at de kjenner prosjektet. De har jo en «flying start» for å komme med et gjennomarbeidet tilbud, sier Torvund, som samtidig presiserer overfor DN at det blir full internasjonal konkurranse på Ormen Lange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere