Skamslått da TV-bildet forsvant

Samboeren ble kommandert ut for å stille inn parabolen. Det klarte hun ikke. Da ble hun skamslått fori han ikke fikk sett fotball på TV.

En 36 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til åtte måneder i fengsel og 20.000 i bot for grov mishandling av sin samboer.

I tre og et halvt år sparket, lugget og slo han henne og tok strupetak på henne for bagateller. En gang var hun så uheldig å kaste en q-tips i toalettet. Dette var forbudt, så han puttet hodet hennes ned i toalettskålen. Etterpå tok han kvelertak på henne til det svartnet for kvinnen.

Ut av det blå
Ofte kom voldshandlingene helt ut av det blå. Det var vanlig at han slo henne i magen når de var ute og kjørte bil. En grunn til dette kunne være at hun hadde glemt å stille på plass førersetet etter at hun hadde brukt bilen.

Da hun var gravid, var hun mye dårlig. Det var ingen unnskyldning. Hun ble tvunget ut av sengen for å utføre husarbeid. Ved et tilfelle sparket han henne i magen under graviditeten.

Sang til arbeidet
Drapstrusler var heller ikke uvanlig. Ofte når han tok kvelertak på henne eller holdt en pute over hodet hennes, fryktet hun at hun faktisk kom til å dø.

For å unngå å få bank begynte hun å synge for å holde ham i godt humør. mens hun gjorde husarbeid. I hele perioden truet han med «Svanhild-saken» - e n kjent barnevernsak hvor moren mistet omsorgen for barnet sitt. Han mente dette kom til å skje hvis hun forlot ham.

På slutten av forholdet hadde hun ikke lenger egne meninger, og oppførte seg som en tjener for 36-åringen.

- Still inn parabolen!
Det måtte en drastisk hendelse til for at hun skulle komme seg ut av forholdet.

9. oktober 2004 skulle han se fotballkamp, og beordret henne ut for å stille inn parabolantennen slik at han fikk inn rett kanal. Dette klarte hun ikke. Hun skjønte hva som lå i luften og løp ut av huset. Hun ble tatt igjen og kastet inn i et vedskjul. Inne i skjulet slo han hodet hennes mot en stolpe. Så slo han og sparket henne. Da de kom tilbake til huset, slo han henne i ansiktet og presset en pute mot ansiktet hennes.

Etter denne hendelsen bestemte hun seg for at nok var nok. Hun gikk til politiet og anmelte saken. Bilder senere tatt på legevakten viser sår i hodet og ansiktet.

I ettertid har hun slitt med angst og depresjoner. Den glade jenten med bestemte meninger er borte, forklarte foreldrene i retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.