Skandale-ordfører trekker seg

Torontos svært omstridte ordfører Rob Ford stiller ikke til gjenvalg etter å ha fått påvist en svulst i magen.

Torontos svært omstridte ordfører Rob Ford stiller ikke til gjenvalg etter å ha fått påvist en svulst i magen. Foto: Fred Thornhill (Reuters)

Men det er ikke på grunn av skandalene.

13.09.14 16:19

Toronto (NTB-Reuters): Torontos omstridte ordfører Rob Ford trekker seg fra ordførervalget neste måned etter å ha fått påvist en svulst i bukhulen.

Ford ble torsdag innlagt på sykehus, men det er ennå ikke klart om svulsten er godartet eller ondartet. Han har likevel valgt å trekke seg fra valget, opplyser en talsmann for ordførerens kontor.

Samtidig som Ford trakk sitt kandidatur, kunngjorde broen hans Doug at han vil stille som ordførerkandidat i valget 27. oktober.

Den 45 år gamle Ford kapret overskrifter over hele verden da han innrømmet at han hadde kjøpt og brukt kokain mens han var ordfører. En rekke videoer av ham mens han oppførte seg underlig, ble også lagt ut.

Han kom tilbake til jobben i juni etter at han i mai la seg inn på en avrusingsklinikk for å få bukt med narkotika- og alkoholavhengighet.

Men allerede i fjor høst fratok byrådet ham en betydelig del av hans myndighet på grunn av hans eksentriske oppførsel. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.