Gå til sidens hovedinnhold

Skandalelege får fortsette

Får gjerne fortsette å jobbe i Danmark.

Den danske skandalelegen, som har feilbehandlet minst 29 pasienter på en rekke forskjellige sykehus i Norge, får gjerne fortsette å jobbe som lege i Danmark, melder danske TV2.

Ingen andre leger i Norge har noen gang fått flere klager enn den danske legen. Likevel kan hun fritt reise tilbake til Danmark og ta jobb som kirurg på danske sykehus.

- Hvis vi blir kjent med at hun jobber i Danmark vil vi se på det hun har gjort i andre land, men vi kan ikke bygge videre på sanksjoner som er gjort mot henne i andre land, sier overlege Anne-Mette Dons i Sundhedsstyrelsen til kanalen.

Jobber videre i Sverige
Den kvinnelige legen har autorisasjon til å jobbe i både Norge, Sverige og Danmark. Ettersom en ansettelse er en sak mellom legen og hennes arbeidsgiver, vil ikke myndighetene automatisk bli informert om en ansettelse av kvinnen.

For tiden jobber skandalelegen på et svensk sykehus. Ledelsen ved sykehuset visste ikke at legen var fratatt lisensen i Norge, melder NRK .

Skjerpet tilsyn
I 2006 jobbet kvinnen på Bornholm Centralsygehus, og hun var ifølge Dons en periode under skjerpet tilsyn. Skulle legen komme tilbake til Danmark, vil tilsynet falle bort på grunn av foreldelsesfrister.

- Fordi hun har vært under skjerpet tilsyn før, ville vi vært oppmerksomme og fulgt med på henne for å finne ut om hun utgjør en pasientrisiko, sier Dons.

Hun legger til at legen som følge av dette igjen ville kunne bli plassert under tilsyn, men at Sundhetsstyrelsen ikke uten videre kan nekte legen å ta jobb i Danmark.

Legens feil har blant annet resultert i tidligere dødsfall, tap av evnen til å gå og forskjellig benlengde for pasienter etter hofteoperasjoner.

Kommentarer til denne saken