*Nettavisen* Nyheter.

Skandalen har trolig kostet ham jobben

Foto: (Skjermbilde/Daily Show)

Før «tidenes karakterdrap» var han favoritt. Nå har alt endret seg.

Før helgen skrev Nettavisen om den nye skandalen som har blusset opp rundt den amerikanske politikeren Anthony Weiner.

Weiner ble verdenskjent da han i 2011 havnet i en heller pinlig sexting-skandale med lite flatterende bilder på avveie, og til slutt måtte trekke seg som kongressmann.

Han har siden det jobbet med å forbedre imaget sitt, og jobber for tiden for å bli valgt til Demokratenes kandidat til borgermester i New York.

Var favoritt dagen før skandalen

24. juli viste en meningsmåling fra Quinnipiac University at Weiner var klar favoritt til å stikke av med nominasjonen, med 26 prosent oppslutning blant de gjenværende kandidatene.

Dagen etter publiserte nettstedet The Dirty nye intime bilder som ble tatt etter at han måtte trekke seg i 2011, da han hadde lovet å aldri gjøre noe slik igjen.

I kjølvannet av dette storkoste amerikanske medier seg i skandalen, før John Oliver i det populære politiske komishowet Daily Show presenterte det som trolig var tidenes karakterdrap, ved å si og vise alle de tingene de mente vanlige nyhetskanaler ikke turte.

Les også: Er dette tidenes karakterdrap?

Huffington Post skrev at John Olivers triade dette trolig var slutten for Weiner, og at det «var hyggelig å kjenne» Weiner.

Oppslutningen er borte

Nå har Quinnipiac University offentliggjort en ny meningsmåling, som viser at oppslutningen rundt Weiner er har gått fra en klar ledelse med 26 prosent poeng, til å nå ligge på 4. plass med bare 16 prosent poeng - og over halvparten av de spurte mener at Weiner nå bør trekke seg fra nominasjonskampen.

- Med seks uker til valget kan alt skje, men det ser ut til at tidligere kongressmann Anthony Weiner har «sexted» seg selv ut av kampen om å bli New Yorks Citys borgermester, sier Maurice Carroll, leder for universitets meningsmålingsinstitutt.

- Med Weiner i fritt fall, ser det ut til at det nå blir en kamp mellom tre personer.

Går for opprykk

Det er nå lederen for bystyret i New York City, Christine Quinn, som ligger an til å stikke av med nominasjonen til å bli demokratenes borgermesterkandidat.

Dagens borgermester Michael Bloomberg har sittet i tre sammenhengende perioder, og kan ikke stille til gjenvalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.