RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandia: - Kvist-avtale ugyldig og upassende

Sist oppdatert:
Skandia opplyser at selskapets nåværende ledelse er ukjent med bonusavtalen med DnB-toppen Anders Kvist, og mener avtalen er ugyldig og upassende
Les også: DnB-sjef går etter hemmelig bonus (Ny)

Det var i går ettermiddag DnB meldte at sjefen for DnB Asset Management, Anders Kvist, måtte forlate sin stilling umiddelbart da det ble kjent at han hadde mottatt bonus fra Skandia etter at forvaltningsselskapet var solgt fra Skandia til DnB.

Avtalen omfattet også rett til ny ansettelse i Skandia, som har vært utsatt for hard kritikk i Sverige på grunn av virksomhetssalget til DnB og på grunn av en ukultur med høye lønninger og lignende.

Ifølge en pressemelding fra Skandia ble avtalen oppdaget av Skandia og DnB i forbindelse med Skandias gjennomgang av rutiner, praksis, avtaler og andre hendelser under tidligere ledelse i Skandia.

Avtalen er inngått mellom tidligere visekonsernsjef Ulf Spång og Anders Kvist.

- Avtalen er inngått uten Skandias kunnskap og uten å følge Skandias gjeldende regler. En slik avtale er derfor ikke bindende for Skandia og er dessuten upassende. Den kommer ikke til å bli overholdt. Om det viser seg at Skandia har lidt økonomisk skade som følge av avtalen, kan Skandia komme til å kreve erstatning for denne skaden, heter det.

DnBs informasjonsdirektør Jarl Veggan opplyste i går ettermiddag til iMarkedet at avtalen var på totalt 6 millioner, hvorav 3 millioner allerede var ubetalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere