RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandia må kutte mer

Sist oppdatert:
Det svenske forsikringskonsernet Skandia leverte resultater på konsensus, som er klart svakere enn i fjor, og nå varsles nye kostnadstiltak
Skandia-konsernet fikk et driftsresultat på 1.034 millioner svenske kroner i andre kvartal, mens det ifølge estimater fra SME Diekt var ventet 1.033 millioner. Resultatet er 38 prosent svakere enn i samme periode i fjor.

Fjorårstallene var ifølge Di.se påvirket negativt med 800 millioner på grunn av finansielle effekter, mens det i årets andre kvartal er inntektsført 499 millioner.

Skandias konsernsjef Leif Victorin mener kvartalet kjennetegnes av en gryende optimisme.

Skandia fikk et resultat før skatt på minus 141 millioner kroner, mot et overskudd på 2 milliarder i fjorårets andre kvartal

Omsetning endte på 19,5 milliarder kroner, en økning på 13 prosent fra første kvartal.

Det er kontantstrømmen i forsikringskonsernet som bekymrer ledelsen, for i løpet av første halvår har det strømmet 1,1 milliarder ut av kassen.

Følgen er at Skandia nå varsler ytterligere kostnadstiltak etter tidligere tiltak nylig er avsluttet. Det legges nå opptil et omfattende spareprogram som skal avsluttes neste år. Det forrige tiltakene hadde en ramme på en milliard, mens det foreløpig ikke er stipulert noe mål for den ney pakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere