RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandia truer med å si opp DnB-avtalen

Sist oppdatert:
Det er full landskamp etter avtalen om salget av svenske Skadia Asset Management til norske DnB. Skandia Livs styreformann truer med å si opp 12 års avtalen
I fjor ble Skandia Asset Management solgt til DnB, og samtidig inngikk de to finanskonsernene en 12 års forvaltningsavtale. Dette fikk svensk presse og deler av finansmiljøet til å reagere sterkt. Var det slik at forvaltningene av svenskenes penger bare kunne settes til andre, og til og med ut av landet?

Nå angrer Skandia Livs styreformann Lars Eric Ericsson hele avtalen. Han truer samtidig med at avtalen kan bli sagt opp før 12 års perioden er avsluttet.

Dagens Industri skriver at salget av kapitalforvaltningen til DnB kan bli stoppet.

- Det finns anledning for oss i Skandia Liv og sammen med Skandia AB diskutere hvilke slutninger som bør dras av alle forretningene som granskningsgruppen har kritisert, sier Ericsson til Dagens Industri, som er et av de media som har gått hardest ut mot DnB-avtalen.

- Det er ikke spørsmål om vi er låst i forholdet til DnB, sier styreformannen og fortsetter:

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer, ettersom avtalens innhold er sikkerhetbelagt. Men jeg kan konstantere at vi begge har en interesse av at forvaltningen gjøres godt, sier Ericsson.

Han legger til at det ikke er aktuelt å si opp avtalen med DnB nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere