RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skanska dro i land Ormen Lange-milliard

Sist oppdatert:
Norsk Hydro har på vegne av Ormen Lange-lisensen i dag tildelt Skanska milliardkontrakten i forbindelse med landarbeidene for mottaksterminalen i Aukra
Kontrakten tildelt skanska omfatter bygg- og anleggsarbeider i forbindelse med opparbeidelse av tomten for landterminalen på Nyhamna i Aukra kommune, og har en verdi på omkring 1 milliard kroner.

Det går frem av en pressemelding fra Norsk Hydro, som er operatør for utbyggingsfasen på ormen Lange. Kontrakten er gitt med forbehold om at myndightenes godkjenne produksjons- og utbyggingsplanen for det enorme gassfeltet i Nordsjøen.

Arbeidet omfatter tomteopparbeidelse, sjøvannstunneller, landfall for rørledninger, fjellagre for kondensat, konstruksjonskai, veier og plasser, lagringsområder, renseanlegg for avløp samt nødvendige hjelpeanlegg og installasjoner for anleggsperioden, samt bygging av boligrigg, kantine og kontorer.

Det ligger også inne en opsjon for betongleveranser.

Ormen Lange-feltet ligger 100 kilometer utenfor Mørekysten på en havdybde fra 800 til 1.100 meter.

Den ubehandlede brønnstrømmen fra Ormen Lange skal ilandføres til Nyhamna i Midt-Norge i to 120 km lange, 30 tommers rørledninger. Der skal gassen bli prosessert, før den ferdige gassen blir eksportert i en nær 1200 kilometer lang rørledning til Easington i Storbritannia. Produksjonsstart på Ormen Lange-feltet skal etter planen finne sted i oktober 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere