*Nettavisen* Nyheter.

Skappel står brud i Hafzi-kjole

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Vi er i gang, avslører Leila Hafzi. Se video fra visningen.

30.09.12 12:41

OSLO KONGRESSENTER/ (SIDE2): Den ukronede kjoledronningen Leila Hafzi fikk mye oppmerksomhet da hun vinteren 2009 presenterte sin aller første brudekolleksjon. Både Jenny Skavlan og Maria Skappel iførte seg da brudekjoler fra designeren, og nå viser det seg at sistnevnte mest sannsynlig vil stå brud med en av Hafzis kjoler når hun gifter seg med sin samboer, Andreas Holzweiler, i sommeren.

- Maria Skappel er yndig ,vakker og kreativ. Jeg kan røpe at vi er i gang for å si det sånn, avslører Hafzi overfor Side2.

- Men hvilken kjole kan jeg ikke røpe, legger hun til.

Les også:Jenny og Maria som brud

- Cate Blanchett på Oscaren
Da Hafzi viste sin brud- og aftenkolleksjon, under Oslo Fashion Week (OFW) onsdag ettermiddag, var det derimot ikke en kjendis å se på catwalken.

- Jeg kunne godt tenkt meg å sett Cate Blanchett i en av mine kjoler under Oscar-utdelingen, sier Hafzi og holder fram en av de mest intrikate kreasjonene i kolleksjonen.

- Men så er vi så opptattl med å jobbe med brudekolleksjonen at vi ikke har tid til å konsentrere oss om Oscar. De siste årene har vi hatt det så travelt med kunder og med å etablere oss i Italia og USA at vi har vært litt dårlige med å konsentrere oss om kjendiser og den røde løperen, legger hun til.

Se bilder fra visningen i bildekarusellen nedersert i artikkelen!

- Frysninger i lårene
Men lite fokus på kjendiser har ikke gjort Hafzis klær mindre populære. Snarere tvert i mot.

Under den fullsatte visningen onsdag hadde hun i samarbeid med blant annet Fretex innredet catwalken med gamle langbord og stoler, ikke så unaturlig med tanke på designerens fokus på bærekraftige design.

- Jeg ville ha gjenbruksbryllup. Jeg har egentlig alltid ønsket meg at modellene skulle gå opp på et bord, men teknisk var det vanskelig. Så dette ble løsningen, forklarer hun, og legger til at hun liker resulatet.

- Jeg kom i dag og jeg ble så rørt, og da jeg hørte Christel Alsos som sang, og så modellene som komme nedover - da fikk jeg frysninger faktisk. Så fornøyd var jeg.

Det var Finn Scjøll Blomster som hadde levert de vakre blomsteroppsatsene, og interiøret skapte en fin ramme rundt den lille spesiallagede dramatisering av en romantisk kjærlighetshistorie som de langbente modellene selv spilte hovedrollen i.

- Det å ha visning klokken tre istedenfor klokken ni, det stresser meg litt, innrømmer Hafzi.

Les også: Sjekk Hafzis nye kjoler

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Selger fremdeles den gamle
Men den spede designeren hadde ingenting å bekymre seg for.

Det som ble presentert på catwalken var som vanlig av svært høy kvalitet, og selv om Hafzi kanskje ikke hadde lekt seg så altfor mye med nye silhuetter og snitt, er det klart at dette er en kolleksjon som vil funke på lik linje med den forrige brudekolleksjonen hun produserte.

- Jeg skal være såpass ærlig å si at forrige brudekolleksjon var så vellykket og kundene så fornøyd at vi bestemte oss for å ikke springe vekk fra uttrykket. Nå er vi på en veldig bra plass og der skal vi være. Signaturen er sterk, og internasjonalt har vi også en sterk signatur, så jeg har rett og slett latt meg inspirer av forrige sesong og de kunder og bruder vi har møtt, fortelle Hafzi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Feminint, lekent og ungt
Blant de mange ensfargede brudekjolene kunne man også dra kjensel på de karakteristiske håndmalte kjolene, men selv om vi har sett ligningene kreasjoner fra designeren før er hvert plagg et kunstverk i seg selv, og dermed også svært unikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kolleksjonen fremstår som svært feminin, leken og ung - men dette er allikevel ikke plagg som kun er beregnet for den yngre garde, og heller ikke bare for festkategorien for den saks skyld.

Denne gangen var det også fokus på casual-pregede plagg. Vide haremsinspirerte bukser, og løse topper i gjennomsiktig chiffonmateriale var en deilig kontrast til de mer formelle kjolene, og mange, inkludert undertegnende frydes litt av tanken på at man nå kan kle seg i Hafzis design litt oftere.

Det er deilig å se at Hafzi denne gange leker litt med kontrastene. Allikevel er den basiske fargepaletten fortsatt holdt i det duse spekteret, med fokus på pudderrosa og champagne.

SE BILDER FRA VISNINGEN HER:

4089

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag