RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HIT, MEN IKKE LENGER: Daglig leder ved Bergen Camping Park, Hans Jørgen Tuft, er lei bilister som bruker campingplassensom snarvei for å unngå rushet nordover på E39. Han stengte likegodt veien ved hjelp av en stor campingvogn.
HIT, MEN IKKE LENGER: Daglig leder ved Bergen Camping Park, Hans Jørgen Tuft, er lei bilister som bruker campingplassensom snarvei for å unngå rushet nordover på E39. Han stengte likegodt veien ved hjelp av en stor campingvogn. Foto: Kristine Ristesund (Bergensavisen)

Skapte fullstendig kaos da han blokkerte vei med campingvogn

Sist oppdatert:
Hans Jørgen Tuft lut lei bilister som bruker campingplassen som snarvei for å komme seg til Breistein.

(BERGENSAVISEN): - Det skjer hver dag mellom halv tre og fem. Bilene freser gjennom campingplassen i 40 kilometer i timen. Slik har det vært siden den nye Eikåstunnelen åpnet i oktober i fjor, forteller daglig leder Hans Jørgen Tuft ved Bergen Camping.

Campingplassen ligger like ved Bergen Travpark på Haukås.

Han forklarer at svært mange bilister velger å svinge ned til høyre etter tunnellen fremfor å fortsette nordover på E39.

Freser gjennom campingplassen

- I rushet blir køen mot Breistein lang. Mange tror at det sparer verdifulle minutter ved å kjøre ned mot Travparken, gjennom campingplassen for så komme opp igjen ved bensinstasjonen til Shell på Hylkje.

Tuft sier at problemet med gjennomkjøring har økt den siste tiden.

- Av og til er det kø gjennom campingsplassen, noe som har irritert meg noe voldsomt, sier Tuft.

Forrige uke startet høysesongen for campingplassen i Åsane, men det brydde ikke bilistene seg om.

- Flere av campinggjestene klaget på den veldige gjennomgangstrafikken. Det var også foreldre som var bekymret for barna sine, da mange av bilene hadde høy fart. Jeg måtte gjøre noe for å bli kvitt problemet, sier Tuft.

Sinte bilister prøvde å flytte campingvognen

Fredag ettermiddag bestemte campingeieren for å ta grep. Han stengte den ene veien inn til parkeringsplassen med en lang campingvogn.

- Det førte til at det var fullstendig trafikkaos i området i nærmere to timer. Folk ble skikkelig hissige. Tre sinte biliste prøvde å flytte campingvognen, mens andre biler prøvde å kjøre forbi på plenen ved siden av. Det endte med at en elbil, som hadde gjort plenen om til delvis åker, måtte hentes av en redningsbil, forteller Tuft.

- Det var helt Texas. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Tuft.

200 meter på 40 minutter

BA fikk også tilsendt bilder av frustrerte bilister i kø foran campingplassen.

Fredag ettermiddag var det fullstendig trafikkaos ved Bergen Camping. Kreativ blokkering førte til lange køer på Haukås.

- Det blir komplett kaos når en snarvei stenges. Jeg har kommet med 200 meter på 40 minutter, skriver en bilist på e-post til BA.

- Nå har jeg lenket campingvognen fast til et tre. Det blir ikke snakk om at biler skal få lov til å bruke campingplassen som snarvei. Nok er nok, sier Tuft.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Daglig leder Hans Jørgen Tuft forteller om trafikkaoset som oppsto etter han hadde stengt veien fredag ettermiddag. – En bilist hadde vært så sint at han prøvde å feste campingvognen på sitt eget hengerfeste for å kjøre den vekk, sier Tuft.

Da BA besøker campingplassen lørdag formiddag, er det til stadighet biler som ned til campingplassen for å kjøre gjennom, men som må snu når de ser at veien er blokkert.

- Fantastisk fredelig

Han forteller at alle gjestene var strålende fornøyd med Tufts kreative blokkering.

- I går var det fantastisk fredelig på jobb. Gjestene grillet og koste seg, mens barn lekte ute på plassen slik de skal gjøre.

Tuft har en siste oppfordring til bilistene: Bruk E39!

Les flere saker fra BA!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere