RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skarpskytter rykket ut etter eksplosjonsfare

Sist oppdatert:
En skarpskytter nøytraliserte den eksplosjonfarlige flaska på Snarøya.

- Skarpskytteren skjøt hull i flaska og gassen sev ut. Vi har nå gitt beskjed til de evakuerte beboerne om at de kan gå tilbake til husene igjen, sier operasjonsleder Magne Osvoll til Nettavisen torsdag kveld.

Det var avslutningen på dramatiske timer i boligområdet Snarøya i Bærum utenfor Oslo.

- Det brenner i en bolig på Snarøy. Selve brannen er ikke så alvorlig men det er sveisegass i boligen, og den er eksplosjonsfarlig, sa operasjonsleder Magne Olsvoll ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen tidligere på kvelden kveld.

De to som bor i eneboligen ble evakuert sammen med beboere i nærliggende hus.

Selv om brannvesenet fikk slukket brannen tidlig, var det lenge fare forbundet med en gassflaske med fem kilo acetylen som sto i huset. Acetylen er en brannfarlig gass som brukes til sveising. Politi og brannvesen fryktet lenge at den skulle ekplodere under brannen.

- Brannen er slukket og brannvesenet kjøler nå ned flasken. Vi har tilkalt en skarpskytter som vi skyte hull på flasken når den er nedkjølt. Dette for å ikke ta noen sjanser, sa Olsvoll torsdag kveld.

Operasjonslederen forklarte at pakninger og andre deler på flasken kunne være skadd etter den store varmeutviklingen. De ønsket derfor ikke å håndtere flasken før den var fullstendig nøytralisert. Det ble altså gjort med en geværkule etter at flasken var nedkjølt

Huset som brant ligger i Framnesveien nesten helt ytterst på Snarøya. Bildet nedenfor er interaktivt.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere