Skateboard-spirer med store drømmer

Foto: Sigrid Bjørkum

Bergens unge skatere viste seg frem i Bergen Skatehall i går. For Emilio (14) ble det maks uttelling.

15.06.06 12:39

- BMX-gutta er plagsomme, sier Alexander de Voto (14) og viser meg det nye skateboardet sitt. Han har bare skatet i et par uker, men er bitt av basillen og bruker mye fritid på å terpe triks i Skatehallen på Nøstet sammen med kompisene sine.

I går var det muligheter for unge og lovende bergensskatere å vise frem kunstene sine. Snow- og skateboardportalen Tacky.no var på plass i Bergen for å fotografere og filme.

På tribunen sitter en flokk med jenter og følger med på guttene som kjører. - Jeg kommer hit fordi alle vennene mine er her, sier Dina(15). Hun skatet før, men er nå skadet og konsentrerer seg heller om fotballen.

Fjortenåringen Emilio Titland er ivrig og viser hvordan en skal ta dobbel kickflip opp gapen. Han har stått aktivt i ett par år, og er en av de flinkeste i hallen idag. - Det hadde vært kult å fått en sponsor nå, sier han og forteller at han har gjort det bra i konkurranser den siste tiden.

Litt etterpå kommer han tilbake med knukket brett og bekymret blikk. - Æsj, dette var en helt ny plate, sier han og sukker. Men fotografene fra Tacky har sett potensialet hans allerede, og kommer gående med en splitter ny plate til talentet. Første steg mot sponsing og drømmen om å bli profesjonell skater er i boks.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.