Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skatt «fattigfolket» inn på bussene

Foto: henrik færevåg
Sist oppdatert:
Endelig viser bergenske politikere handlekraft. De nye parkeringsavgiftene vil i praksis skatte fattigfolket inn på bussene.

De av oss som er så heldig å ha en parkeringsplass tildelt på privat grunn i Bergen by, kan glede oss. Snart er alle køer borte slik at vi kan kjøre fritt til jobben.

Kan du også skrive av bompenger og bensinutgifter er det rene halleluja-stemningen. Fremtiden er for oss.

Mens de andre. Dummingene. De som bare passer en jobb, leverer noen barn til barnehage eller dagmamma på veien, heldigvis må bruke bussen.

Byrådspolitikerne vil nå nemlig øke prisen for å parkere i sentrum dramatisk. De såkalte «ekspressparkeringsplassene» skal koste 40 kroner, mens en times parkering på «vanlige» plasser i sentrum fra høsten bør koste 30 kroner, mener byrådet. Utenfor sentrum blir det «billig» - ikke mer enn 20 kroner i timen!

Det som er noe mer merkelig med denne usosiale politikken som i praksis vil skatte fattigfolket av veien, er at det er de partiene som skal tale de svakestes sak som står bak og er pådriver. Veiene skal i fremtiden være for de med nok penger og de av oss som har arbeidsmessige frynsegoder. Oss vil de nok søke å ta over skatteseddelen slik at det til slutt bare vil være de med penger som kan kjøre bil til jobben og handleturen. Et statussymbol. Se - han kjører til jobben.

Et gasskraftverk i Finnmark forurenser like mye som 360.000 biler i året. Det er hele eller to ganger Oslos bilpark, leser vi.

Nei, ikke tenk på det. Det er ikke meningen at du skal forstå alt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!