RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattebetalerforeningens tips

Sist oppdatert:
Her er Tore Fritsch i Skattebetalerforeningen sine tips for selvangivelsen:

* Selvangivelsen er delvis utfylt, ikke ferdig utfylt! Det er ditt ansvar å supplere med alle manglende opplysninger slik at levert selvangivelse er fullstendig. Sjekk derfor både at alle skattepliktige inntekter er kommet korrekt med, og om de oppførte fradragene er korrekte. Korriger eventuelle feilaktige opplysninger og påfør de andre fradragene som du kan har rett til.

* Alle lønnstakere og pensjonister skal ha fått tilsendt en delvis utfylt selvangivelse i løpet av denne uken eller tidligere. Har du innen fredag 16. april likevel ikke fått tilsendt noen selvangivelse, så ta kontakt med ditt likningskontor.

* De aller fleste har fått vedlagt en foreløpig skatteberegning, dette er ikke noe skatteoppgjør! Etter dine egne endringer kan resultatet endre seg betydelig.

* Ligger du an til å få restskatt, så lønner det seg (men du plikter ikke) å betale mest mulig av restskatten innen 30. april (da slipper du rentetilllegg). Restskatt under 100 kroner, dvs 99 kroner eller lavere ettergis.

* De fleste får skatteoppgjøret i slutten av juni. Sjekk da at det er tatt hensyn til de tilføyelsene du gjorde på selvangivelsen. En slik sjekk kan du kun foreta dersom du har tatt vare på en kopi av innsendt selvangivelse.

* Fristen for levering er 30. april, søk om utsettelse dersom du ser du ikke klarer å bli ferdig før dette.

* Sjekk og sjekk igjen, det er kun du som kan ivareta dine interesser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere