RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattejakt i bokhyllene

Sist oppdatert:
Hos en av verdens eldste bokhandlere kan du finne «Sporting Days in Wild Norway» av Fridtjof Nansen for under hundre pund.

(SIDE2): Like ved Picadilly Circus, i sidegaten Sackville Street, finner du en bokhandel og et antikvariat som kan by på både utvalg og atmosfære. Sotheran’s har et inventar som er innbydende og gir oss en følelse av å virkelig være tilbake i tiden. Chris Saunders som er på jobb denne lørdagen i oktober forteller at Henry Sotheran Limited ble grunnlagt i York i 1761 og etablert i London i 1815.

Gjennom snart 250 år har Sotheran’s opparbeidet seg et meget godt renommé og er blitt en av verdens mest respekterte forhandler av bøker og trykk.

Førsteutgaver

I butikkens første etasje finnes et meget godt utvalg av førsteutgaver. Chris viser oss noen av de eldste bøkene de har.

Sjeldne bøker og kanskje litt rare.
Sjeldne bøker og kanskje litt rare.

Han går til arkitekturhyllen og med ytterst forsiktig bevegelse tar han frem bøker fra tidlig på 1700-tallet. Det som overrasker oss er bøkenes kvalitet og at de vises oss uten at vi har interesse av å kjøpe, snakk om fantastisk service. En av bøkene var et eksemplar av et bind på tre bøker fra 1715 til en verdi av 10.000 pund.

I kjelleretasjen finner du et godt utvalg av gamle trykkbilder. Flere er fra tidlig 1800-tallet og er verdt et skue. For samlere må dette være det perfekte sted til å ta et stopp og finne seg et eksemplar til å ha i stua hjemme.

Sender til hele verden

Chris forteller til dinLondonguide.no at de sender bøker til kunder over hele verden. De holder ikke auksjoner selv, men deltar enten for kunder eller for å få tak i eldre godbiter selv til deres butikk.

dinlondonguide logo
dinlondonguide logo

- Hva med norske forfattere?

- Da bør vi nok sjekke reiseavdelingen under den nordiske seksjonen med artisk innhold.

Han låser opp glasskapet og lar oss ta en titt. Vi finner bøker av og om Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. I tillegg finner vi en svært så interessant tittel: «Norway and its Glaciers» (isbreer), skrevet av professor Forbes, utgitt i 1851 og nå til salgs til den nette sum av 600 pund.

Roald Dahls bøker finner vi og en illustrert utgave av Henrik Ibsens «Peer Gynt» er også blant utvalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere