RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattekaoset er i gang!

Foto: Arne Ellingsen
30. april og vårens mest irriterende eventyr er i full gang.

(iBergen.no) Like sikkert som at paven er katolsk eller at sommer i Bergen regner bort, så blir gatene utenfor likningskontoret i Valkendorfsgate 6 forvandlet til et evig trafikkmareritt 30. april.

- Ingenting mot spanske køer
- Vi er vant til køene i Italia og Spania, som er mye verre enn dette, sier de utenlandske studentene Segarra og Lanzy.

De hadde nettopp kommet da iBergen.no var innom Valkendorfsgate onsdag, og hadde 30 stykker i køen foran seg. Ingen av dem var klar over at 30. april er siste frist for levering av selvangivelsen.

- Er det det? Da var det virkelig feil dag å komme hit på. Vi skal bare levere noen kontrakter i forbindelse med utvekslingsprogrammet vi er i, sier Lanzy.

Kommer likevel
Trass i at stadig flere leverer selvangivelsen enten på nettet, mobilen, eller ikke i det hele tatt, så blir det like forbannet bilkø foran skatteetatens kontorer.

Ifølge iBergen.nos informanter i trafikken forplanter køene seg helt til Vaskerelven og Engen, samt hele Markeveien onsdag ved lunsjtider.

- Ja, det pleier å bli en del bilkø, men vi regner med at omtrent halvparten vil levere elektronisk i år. Det viser registeringene som ble gjort mandag ettermiddag, sier inforådgiver Øyvind Nicolaysen Skatt Vest til iBergen.no.

Husker gamledager
Han har selv tidligere vært en av køsliterne, da levering av selvangivelse kun var mulig på papir.

- Da var jeg lykkelig når jeg endelig hadde fått avlevert konvolutten klokken 22. Men slik var det jo den gangen. De som hovedsaklig må levere på papir i dag er folk med mye vedlegg og oftest utenlandske arbeidere som har mange spørsmål, forteller Nicolaysen.

Fra i år av slipper du faktisk å levere selvangivelsen i det hele tatt, dersom du ikke har noen endringer. Ellers er det fullt mulig å skrive inn endringer på nettet. Du finner selvangivelsen din på www.skatteetaten.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere