RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattekritikere demonstrerte mot Obama

New York (NTB-AFP): Amerikanere møtte fram i byer over hele USA onsdag for å vise sin motstand mot skatt, statlige redningspakker og president Barack Obamas omfattende budsjettplaner.

Demonstrasjonene ble avholdt på samme dag som amerikanerne må levere selvangivelsen, og har fått navnet «Tea Party»-protestene. Navnet spiller på det såkalte Boston Tea Party i 1773 der store mengder te ble helt ut i havna i Boston i protest mot skattene i de britiske koloniene i Amerika.

I Sacramento, delstatshovedstaden i California, møtte flere tusen personer fram i det som av republikanere blir beskrevet som starten på en grasrotbevegelse.

I Denver i Colorado protesterte de frammøtte med plakater med påskriften «Jobb hardt - bli skattet hardere» og «Stor stat + store utgifter = slaveri».

Om lag 1.000 personer møtte fram i hovedstaden Washington der et av slagordene var «Skatt er piratvirksomhet».

I byer som Miami, New York og Boston møtte bare et fåtall demonstranter fram, og flere demokrater avviser at dette dreier seg om en folkebevegelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere