RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattetaten truet av masseoppsigelser

Sist oppdatert:
Det kan gå mot nedlegging av kontorer og kutt av flere hundre ansatte i skattetaten, dersom ikke noen av midlene frigjort i rasjonaliseringen tilfaller Skattedirektoratet
Det går frem av et hemmeligstemplet brev som skattedirektør Bjarne Hope har skrevet til Finansdepartementet, ifølge Aftenposten.

- I forhold til tilgjengelige budsjettmidler er det for mange ansatte i etaten. Denne situasjonen vil sannsynligvis forsterke seg når gevinstene som følge av ny teknologi skal realiseres i årene fremover, skriver Hope i brevet.

Ifølge Aftenposten har Skatteteaten gjennomgått en rekke kutt og besparelser som har ført til kutt i budsjettrammene, men antall ansatte har ikke sunket i takt med dette, og trenger derfor mer midler til lønn.

Ifølge Hopes brev så er det liten naturlig avgang fra etaten, og avgangen skjer i feil gruppe.

Dersom kostnadsbesparelsene ikke fører fram gjennom frivillige ordninger, ønsker Hope at etaten får fullmakt eller aksept til å justere kontorstrukturen og til å si opp ansatte ved frafall av arbeidsoppgaver.

– Det ønsket å få en gjennomgang av viktige problemstillinger knyttet til skatteetatens budsjett for 2005 og årene fremover. Spørsmålet er hvor mye etaten får beholde selv, hvor store kutt den får i budsjettene, og hvor raskt reduksjonen skal gjennomføres. Det er vårt håp at vi gjennom dialogen med Finansdepartementet skal unngå oppsigelser, sier skattedirektørens stedfortreder, direktør Svein Kristensen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere