RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaugen i pluss på Petrotranssalg

Sist oppdatert:
Den underliggende driften I.M. Skaugen er fortsatt svak, men gevinsten fra salget av halve Petrotrans gir et pent overskudd for 2003. Fjerde kvartal viser imidlertid igjen røde tall
Fjerde kvartal ble igjen en skuffelse for IM Skaugen, og resultat før skatt endte på minus 2,9 millioner dollar, mot minus 2,2 i samme periode i fjor.

IM Skaugen fikk et resultat før skatt på 20,3 millioner dollar før skatt for hele 2003, en klar forbedring fra 2002s 4,8 millioner dollar. Det er imidlertid ikke den underliggende driften som fører til rederiets knallresultat, men en gevinst fra salget av halve lektringsvirksomheten Skaugen Petrotrans til Teekay Shipping.

Gevinsten var på 19,3 millioner dollar.

Den underliggende driften viser et overskudd på EBITDA-basis, driftsresultat før avskrivninger, på 24,8 millioner dollar for 2003, ned fra 25,8 millioner i 2002 og 33,9 millioner i 2001.

Skaugen-styret tror imidlertid på bedre tider, og mener utsiktene for 2004 er generelt positive. Rederiet forventer at de to nye samarbeidskonstellasjonene med henholdsvis Teekay på lektringen og AP Møller for gassvirksomheten Norgas, vil bedre muligheten for å kapitalisere ytterligere på driften.

Styret i Skaugen foreslår et ordinært utbytte på 7 kroner pr. aksje for 2003, som kommer i tillegg til det ekstraordinære utbyttet på 13 kroner etter Petrotranssalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere